Comisia de Recurs a amanat pronuntarea in cazul FC Arges

Joi, 16 Iulie 2009, ora 20:46
1002 citiri
Comisia de Recurs a amanat pronuntarea in cazul FC Arges

Comisia de Recurs din cadrul LPF a discutat luni despre cazul retrogradarii clubului FC Arges, dar a decis amanarea pronuntarii pentru data de 20 iulie.

Comisia de Disciplina din cadrul LPF a decis sa retrogradeze formatia FC Arges din primul esalon, ca urmare a scandalului de coruptie in care este implicat patronul sau, Cornel Penescu, acuzat ca a mituit mai multi arbitri pentru a avantaja echipa din Trivale. FC Arges a terminat sezonul pe locul 10, cu 44 de puncte. De retrogradarea pitestenilor va beneficia Gaz Metan Medias, care s-a clasat pe pozitia a 15-a, prima de sub linia care delimiteaza formatiile retrogradate, dar va ramane astfel in primul esalon.

De asemenea, Cornel Penescu, Cristian Minca si Gheorghita Pieca au fost declarati persona non grata si amendati cu cate 300.000 de lei.

Procurorii DNA Pitesti i-au trimis in judecata pe Cornel Penescu, Gheorghe Constantin si Florin Prunea, alaturi de alti 11 inculpati, printre care cinci arbitri, in dosarul coruptiei din fotbal, declansat la jumatatea lunii aprilie.

In perioada septembrie 2008 - decembrie 2008, Cornel Penescu a remis sume de bani arbitrilor Aurelian Bogaciu (5.000 USD si 374 RON), Marcel Savaniu (3.000 USD), Sorin Corpodean (15.000 USD), Lucian Dan (5.000 USD) si Sorin Caia (2.000 USD) si vicepresedintelui CCA, Marcel Lica, (2.000 USD), pentru ca acestia sa isi indeplineasca in mod necorespunzator atributiile de serviciu, in sensul favorizarii echipei FC Arges Pitesti in meciurile disputate cu Universitatea Craiova, FC Vaslui, Otelul Galati si Gloria Buzau, se precizeaza in rechizitoriu DNA.

De asemenea, in perioada 14 decembrie 2008 - 12 martie 2009, Penescu a remis in doua transe suma de 290.000 RON lui Constantin Gheorghe, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, pentru ca acesta sa delege anumiti arbitri agreati de Penescu la meciurile disputate de FC Arges in sezonul competitional 2008-2009.

In sarcina lui Cornel Penescu, aflat in stare de arest preventiv, s-au retinut trei infractiuni de dare de mita, dintre care doua in forma continuata, infractiunea de cumparare de influenta in forma continuata si infractiunea de initiere si constituire de grup infractional organizat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#fc arges, #Comisie de Recurs , #stiri LPF