LPF a luat prima masura dupa incidentele de la derbiul dintre Dinamo si FCSB

Marti, 02 Mai 2017, ora 18:00
13984 citiri
LPF a luat prima masura dupa incidentele de la derbiul dintre Dinamo si FCSB
Foto: Hepta

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat prima masura luata ca urmare a incidentelor ce au avut loc la derbiul dintre Dinamo si FCSB, din cadrul etapei a 8-a a playoff-ului Ligii 1.

Dupa ce jocul a fost intrerupt mai multe minute ca urmare a obiectelor aruncate din tribune, LPF a decis sa interzica rolele de hartie pe stadioane de acum incolo.

Derbiul de luni seara a inceput cu o intarziere de aproape 15 minute din cauza rolelor de hartie aruncate de fanii dinamovisti pe teren.

Apoi, in repriza secunda, mijlocasul brazilian Rick Boldrin a fost lovit in doua randuri cu role de hartie aruncate din peluza "cainilor".

Dar iata comunicatul forului condus de Gino Iorgulescu:

"In legatura cu reactiile aparute in mass media cu privire la intreruperea partidei dintre FC Dinamo si FCSB, din etapa a 8-a play off, de pe Arena Nationala, din cauza scenografiei pregatita de galeria clubului gazda, Liga Profesionista de Fotbal tine sa precizeze:

Ne bucura foarte mult ca oamenii s-au intors pe stadion si ca avem o arena capabila sa ajute fenomenul fotbalistc prin eleganta si modernitatea constructiei ei.

Ne bucura, de asemenea, ca fanii au demonstrat pasiune si creativitate in spectacolul oferit tuturor, pentru ca ramanem la parerea ca suporterii sunt cei mai importanti in intreaga filosofie a fotbalului. Intre bucurie si un incident major este insa doar un singur pas.

Laudabila scenografie a suporterilor dinamovisti s-ar fi putut solda cu un accident grav daca o petarda ar fi fost aruncata pe tonele de hartii care s-au aflat in incinta terenului de joc la acest meci.

Am luat hotararea ca pe viitor sa interzicem accesul pe toate stadioanele Ligii 1 Orange cu role de hartie, care, din pacate, pot reprezenta un urias pericol in cazul in care ar fi aprinse de la o petarda, bricheta sau, mai grav, daca ar fi impregnate cu substante inflamabile.

Siguranta spectatorilor e prioritatea numarul unu a Ligi Profesioniste de Fotbal si a celorlalte institutii ale Statului implicate in organizarea jocului, iar punerea ei in pericol ne mahneste. Asa cum ne-a ingrijorat si faptul ca un numar, totusi mic, de suporteri au continuat sa arunce cu role de hartie in ciuda anunturilor repetate ale crainicului, aducand meciul aproape de o alta intrerupere dictata de brigada de arbitri.

Salutand pe aceasta cale implicarea fanilor, trebuie sa precizam ca acestia au depasit coordonatele de timp si spatiu anuntate in prealabil.

In concluzie, e pacat ca un spectacol atat de frumos, in tribune si pe gazon, sa sufere din pricina depasirii unor limite stabilite initial de comun acord."

Reghecampf: Meciul trebuia oprit

Dinamo a castigat derbiul cu FCSB, scor 2-1, in etapa a 8-a din playoff-ul Ligii 1.

Dinamo invinge FCSB dupa doua penaltiuri si incinge lupta la titlu

Cu doua etape inainte de final, Viitorul si FCSB sunt la egalitate in fruntea clasamentului, cu cate 38 de puncte, in timp de Dinamo ocupa pozitia a 3-a, cu 36 de puncte.

I.G.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#LPF interzice role hartie, #LPF masuri incidente derbi , #stiri LPF
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Poza gibonu
gibonu
rank 5
daca era FCSB primea suspendare minim 3 etape