LPF ia o decizie halucinanta: Cupa Ligii a fost desfiintata!

Joi, 25 Mai 2017, ora 14:23
8642 citiri
LPF ia o decizie halucinanta: Cupa Ligii a fost desfiintata!
Foto: LPF

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, joi, ca desfiinteaza Cupa Ligii, reinfiintata in urma cu doar trei ani!

Decizia vine total neasteptat si a fost luata in Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal.

Conform spuselor lui Justin Stefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, hotararea a fost luata prin unanimitate de voturi.

De asemenea, oficialul LPF sustine ca s-a votat astfel ca urmare a atacurilor venite la adresa competitiei din partea presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu.

"Domnul Burleanu (Razvan Burleanu, presedintele FRF - n.red.) a spus ca LPF incurca calendarul prin Cupa Ligii. S-a decis astfel, prin unanimitate de voturi, ca aceasta competitie sa nu mai existe", a declarat Justin Stefan, in cadrul unei conferinte de presa.

"Cu alte cuvinte, domnul Razvan Burleanu a reusit sa obtina ceea ce si-a dorit. Asistam la episodul doi dintr-un film care este neplacut pentru fotbalul romanesc: incercarea de subordonare administrativa si financiara a LPF", a mai declarat acesta, potrivit Digi Sport.

FRF a refuzat o finala a finalelor

Justin Stefan sustine ca LPF a propus disputarea unei finale intre castigatoarele Cupei Ligii si Cupei Romaniei, iar invingatoarea sa fie cea care merge in preliminariile Europa League. Propunerea a fost insa refuzata de cei de la FRF, care au dorit sa pastreze doar competitia organizata de ei, anume Cupa Romaniei.

"Cupa Romaniei era intr-o concurenta cu Cupa Ligii. De ce? Pentru ca Cupa Ligii avea premii mai mari. De ce? Pentru ca Cupa Ligii nu avea o miza sportiva. De ce? Pentru ca FRF nu a fost de acord sa organizam o finala a finalelor, intre castigatoarele Cupei Ligii si cea a Cupei Romaniei, iar invingatoarea sa mearga in UEFA Europa League", a tunat oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Reinfintata in 2014 de noua conducere a LPF, Cupa Ligii va ramane astfel doar cu 3 editii, ale caror finale au fost urmatoarele:

2014/2015 Steaua - Pandurii 3-0

2015/2016 Steaua - Concordia Chiajna 2-1, dupa prelungiri

2016/2017 Dinamo - ACS Poli Timisoara 2-0

400.000 de euro a primit Dinamo, castigatoarea din acest an.

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Cupa Ligii desfiintata , #stiri LPF