LPF: Iata cum incearca RCS&RDS sa manipuleze opinia publica si justitia din Romania

Luni, 07 Iulie 2014, ora 14:03
4249 citiri
LPF: Iata cum incearca RCS&RDS sa manipuleze opinia publica si justitia din Romania

Scandalul dintre Liga Profesionista de Fotbal si RCS&RDS continua.

Dupa ce RCS&RDS a acuzat LPF de incalcarea legislatiei concurentei la vanzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga 1, forul condus de Gino Iorgulescu a raspuns prin intermediul unui comunicat de presa:

- Fata de actiunile companiei RCS&RDS din ultima perioada prin care aceasta incearca sa manipuleze opinia publica si justitia din Romania in legatura cu pretinse incalcari ale legislatiei concurentei de catre Liga Profesionista de Fotbal, va aducem la cunostinta urmatoarele:

1. Compania RCS&RDS a cunoscut inca din data de 2 aprilie 2014 ca partenerul media al Ligii Profesioniste de Fotbal, compania Intel Sky Broadcast Ltd, a initiat negocieri cu distribuitorii de servicii de programe audiovizuale, prin intermediul unei cereri publice de oferte, in vederea difuzarii meciurilor din cadrul competitiei Campionatul National "Liga I". In acest sens, compania RCS&RDS a avut si are in continuare posibilitatea de a se adresa reprezentantului Intel Sky Broadcast Ltd in Romania, respectiv Societatea de Avocati "Tuca, Zbarcea si Asociatii", pentru a purta negocieri cu privire la difuzarea jocurilor din competitia Campionatul National "Liga I".

2. RCS&RDS a transmis Ligii Profesioniste de Fotbal mai multe scrisori cu singurul scop de a incerca, cu rea-credinta, preconstituirea unor mijloace de proba pentru initierea unor demersuri neintemeiate in justitie, lasand impresia lipsei unei intentii serioase de a gasi solutii pentru difuzarea jocurilor din cadrul competitiei Campionatul National "Liga I" si in sezonul 2014/15.

3. Referitor la procedurile sicanatorii pe care RCS&RDS le-a deschis impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal (cum ar fi, spre exemplu, cererea de interventie formulata in cadrul procedurii privind inregistrarea in Registrul Federatiilor a noilor organe de conducere ale Ligii), mentionam ca acestea nu au sorti de izbanda intr-o justitie libera si normala precum este cea din Romania si reprezinta o grava desconsiderare a principiilor fundamentale de drept si a persoanelor chemate sa solutioneze astfel de cereri. Ca argument asupra lipsei de fundament a cererii de interventie amintita mai sus, va reamintim ca RDS&RCS nu este membru afiliat al Ligii Profesioniste de Fotbal si nu a participat la sedinta Adunarii Generale din 14 noiembrie 2013 prin care dl. Gino Iorgulescu a fost ales, in mod legal, presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Profitam, totodata, de aceasta ocazie, pentru a reaminti atat RCS&RDS cat si celorlalti reprezentanti ai mass-media care au relatat pe larg acest subiect, ca procedura de inregistrare a noilor organe de conducere nu influenteaza valabilitatea acestora, procedura de inregistrare avand un scop pur informativ.

4. In final, fata de buna colaborare care a existat de-a lungul timpului intre Liga Profesionista de Fotbal si compania RCS&RDS, ne manifestam speranta ca reprezentantii acestei companii vor renunta la demersurile sicanatorii si vadit nelegale indreptate impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal si avem incredere ca vor gasi solutiile comerciale pentru ca abonatii RCS&RDS sa poata viziona si pe mai departe meciurile din Campionatul National "Liga I" si din "Cupa Ligii-Adeplast". -

In urmatoarele cinci sezoane ale Ligii 1, meciurile din Liga 1 vor fi transmise de posturile Look TV si Look Plus, disponibile, momentan, doar in reteaua UPC.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...