Razboi intre FRF si LPF: Comunicatul dur remis de forul condus de Gino Iorgulescu

Joi, 21 Decembrie 2017, ora 15:04
4175 citiri
Razboi intre FRF si LPF: Comunicatul dur remis de forul condus de Gino Iorgulescu
Foto: LPF

Liga Profesionista de Fotbal reactioneaza dupa declaratiile facute miercuri de presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu.

Prin intermediul unui comunicat de presa, forul condus de Gino Iorgulescu considera ca afirmatiile sefului FRF pot "zdruncina increderea cluburilor" in sistemul de video arbitraj.

Dar iata comunicatul remis de LPF prin intermediul site-ului oficial:

"Liga Profesionista de Fotbal a luat act cu neplacuta surprindere de ultimele declaratii facute de presedintele FRF, Razvan Burleanu, pe tema implementarii sistemului de arbitraj video (VAR).

Ramanand consecventa cu propriile principii, deja anuntate in acest caz, LPF va face toate eforturile pentru ca, incepand din play-off, sa testeze sistemul VAR, macar la unul dintre cele trei meciuri din aceasta faza a competitiei. Si noi ne dorim ca toate meciurile sa beneficieze de acest sistem, dar pana implementarea lui generala in Liga 1 Betano, consideram ca nu putem abandona ideea testarii acestuia in urmatoarea etapa a intrecerii. Dorim implementarea lui la toate meciurile din Liga 1 Betano incepand cu sezonul 2018/2019.

Ne surprinde reticenta presedintelui FRF si partizanatul domniei sale fata de actualul mod de arbitraj. Lumea fotbalului evolueaza si domnul Burleanu ar fi trebuit sa fie primul care sa incurajeze schimbarea si nu sa iasa in spatiul public cu afirmatii care pot zdruncina increderea cluburilor in acest sistem.

E adevarat, si noi credem ca toate meciurile trebuie sa beneficieze de sistemul VAR, dar pana la implementarea lui totala e absolut necesara probarea acestuia in perioada imediat urmatoare macar intr-un singur meci din play-off, pentru a obisnui oamenii implicati in realizarea acestuia (arbitri suplimentari, operatori, televiziuni) cu tot ceea ce inseamna aceasta schimbare.

Sigur ca sunt posibile erori umane si in sistemul VAR, dar ele vor fi cu siguranta mai putine, iar spiritul competitiei va fi mult mai mult respectat astfel. Credem ca ar trebui transmis un mesaj de incredere in noua tehnologie si nu evidentiat un partizanat in ceea ce se intampla azi in arbitrajul romanesc"

Razvan Burleanu a declarat miercuri ca nu are incredere in video arbitraj si ca decizia acestuia va fi una limitata.

1,8 milioane de euro ar costa introducerea video arbitrajului in Liga 1.

I.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#LPF atac FRF, #LPF video arbitraj FRF , #stiri LPF