Scandal fara precedent in Liga 1: Refuzam sa mai acceptam bataia asta de joc

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 18:11
3643 citiri
Scandal fara precedent in Liga 1: Refuzam sa mai acceptam bataia asta de joc
Foto: Look TV

LPF a luat pozitie dupa ce Comisia de Recurs 'a sters' suspendarea de 16 etape a lui Gabi Muresan.

"Liga Profesionista de Fotbal isi exprima totala surprindere fata de ultimele decizii luate de membri Comisiilor Federale in cazurile aparute ca urmare a violentelor de pe terenul de fotbal. Ramanand consecventi cu ideea de a lupta impotriva violentei in sport, LPF considera ca orice ingaduinta cu astfel de acte trebuie amendata.

Cand fotbalul nu se intelege ca o manifestare sportiva, se ajunge in situatia de a sanctiona pentru un gest de extrema violenta un jucator cu 16 etape de suspendare, asa cum a decis Comisia de Disciplina, pentru ca in final alti trei judecatori dintr-o alta comisie, cea de recurs, sa stearga cu totul sanctiunea initiala. Fotbalul trebuie inteles in toate datele lui, iar LPF se declara impotriva unor decizii care, dincolo de adevarul din teren, incep sa bulverseze ierarhii si perceptia publicului larg cu privire la dreapta lor judecare.

Nu se poate ca odata sa fii grav vinovat, iar pentru aceeasi fapta, alta data sa fii complet absolvit de vreo vina. Un astfel de derapaj este inadmisibil. Si pentru ca avem cunostinta despre astfel de practici, am renuntat la aceste comisii. Pentru ca nu am crezut ca vom reusi sa gasim 15 oameni bine pregatiti si, mai ales, integri in judecarea unor astfel de cazuri.

Liga Profesionista de Fotbal nu se pronunta pe tema profesionalismului sau integritatii celor care judeca, nu avem dovezi prin care sa acuzam, dar ramanem cu mari semne de intrebare asupra deciziilor celor doua comisii. Nici macar nu ne propunem sa intram in detaliile avocatesti, nu suntem interesati de chichite de acest gen, nici de motivari si nici nu ne permitem sa le accesam, dar credem intr-o justitie disciplinara bazata pe logica si simplitate: daca esti vinovat, trebuie sa platesti. Este si cazul deciziilor aparute dupa accidentarea grava a stelistului Raul Rusescu de catre fotbalistul Gabi Muresan de la ASA Tirgu Mures.

Din pacate, se pare ca in fotbalul romanesc sunt judecatori gata sa te absolve de orice vina, chiar si in cazul vinovatiei. Nu cunoastem motivele unui astfel de comportament, si nu dorim sa ne transformam in procurori de caz. Atragem atentia, insa, asupra faptului ca acesti oameni distrug prin astfel de decizii o imagine pe care noi ne luptam in fiecare zi sa o facem altfel. Refuzam sa mai acceptam bataia de joc la adresa muncii noastre, la adresa muncii celor din administratia FRF si la adresa iubitorilor fotbalului.

Un fotbalist de echipa nationala a fost grav mutilat, iar trei judecatori din 10 (totalul membrilor Comisiilor de Disciplina si de Recurs) au decis ca nu s-a intamplat, practic, nimic. Alti sapte au aplicat cea mai dura sanctiune din jurisprudenta comisiilor cu atributii jurisdictionale pentru Liga 1. Stim, poate ca adevarul absolut e undeva la mijloc, dar dincolo de toate, ne intrebam: ce trebuie sa se intample, oare, pentru ca trei membri dintr-o comisie sa poata aplica o sanctiune?", se arata intr-un comunicat al LPF.

Decizie halucinanta la FRF: Gabi Muresan, iertat dupa ce l-a bagat in spital pe stelistul Rusescu

Comisia de Disciplina a LPF a dictat o suspendare de 16 etape impotriva lui Gabi Muresan, dupa ce l-a lovit cu cotul in figura pe Raul Rusescu, care a necesitat sa fie operat si nu va juca pana la anul.

Luni, Comisia de Recurs din cadrul FRF a anulat insa suspendarea.

I.G.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#LPF scandal suspendare anulata Muresan , #stiri LPF