Fost ministru liberal, criticat dur: Nu a publicat niciun ordin in Monitorul Oficial

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 15:34
3048 citiri
Fost ministru liberal, criticat dur: Nu a publicat niciun ordin in Monitorul Oficial
Foto: Finantistii

Fostul ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia Varga, a fost criticat dur de catre seful Regiei Nationale a Padurilor (RNP) - Romsilva, care a precizat ca oficialul nu a publicat niciun ordin in Monitorul Oficial.

"Doamna ministru (Lucia Varga - n.red.) si-a fixat o tinta, crezand ca problema sustragerii ilegale din padurile Romaniei se rezolva realizand acel Cod silvic, dar dansa nu a inteles niciodata si a confundat permanent faptul ca principiile Codului Silvic nu se suprapun cu principiile privind administratia silvica a fondului forestier.

Dansa trebuia, in primul rand, sa reorganizeze departamentul, astfel incat sa revizuiasca toate actele normative existente si sa le armonizeze cu toate directivele europene, astfel incat sa poata functiona si sprijini administratiile silvice in vederea gasirii unor solutii de aparare a integritatii fondului forestier", a declarat, vineri, Adam Craciunescu, directorul general al Regiei.

El a sustinut ca ministrul nu a publicat nici macar un ordin in Monitorul Oficial, in schimb a sustinut "niste modificari care apartineau managementului silvic pentru administratie si nu urmareau nicidecum respectarea unor principii ale regimului silvic".

USL s-a rupt: Toti ministrii liberali isi dau miercuri demisia

In ceea ce priveste Consiliul de Administratie al RNP, criticat de Lucia Varga, Adam Craciunescu a afirmat ca selectarea si numirea membrilor s-au facut cu respectarea stricta a procedurilor legale.

"Doamna Lucia Varga nu a inteles ca acest Consiliu a fost desemnat in conformitate cu prevederile OUG 109. A fost transparenta totala. S-au prezentat toti cei care indeplineau conditiile din lege pentru a se inscrie ca membri ai CA. Consiliul de Administratie a fost desemnat, iar faptul ca dansa nu a reprezentat autoritatea se datoreaza faptului ca RNP functioneaza sub autoritatea Ministerului Mediului, care raspunde de silvicultura, nicidecum a departamentului", a precizat Adam Craciunescu.

Potrivit acestuia, Codul silvic este cel mai important act normativ ce ar fi trebuit promovat si aprobat.

Adam Craciunescu a mai subliniat ca lipsa unui dialog constructiv pe intreaga perioada a mandatului ministrului Lucia Varga a condus la ingreunarea procesului legislativ, iar acest lucru a avut un impact direct asupra activitatii Romsilva.

Ce critici a facut Lucia Varga

Lucia Varga (PNL) a criticat recent numirile facute in Consiliul de Administratie al Romsilva, afirmand ca acestea au fost facute pe criterii politice. De asemenea, ea a afirmat ca, prin demersurile facute, i-a deranjat pe cei care conduc Romsilva, inspectoratele silvice si Apele Romane.

"Ceilalti pe care i-am deranjat, sa stiti ca sunt chiar bucurosi. Sunt acei pe care o sa-i vedeti, din Romsilva, din inspectoratele silvice si chiar din Apele Romane. Sa stiti ca acolo am stricat niste interese. Dincolo de toate acestea, cel mai important este ce am facut, ce lasam in urma noastra. (...) Numirea Consiliului de Administratie al Romsilva a fost facuta de doamna Rovana Plumb (ministrul Mediului - n.red.) si nu au fost foarte clar definite atributiile tuturor celor responsabili si ale personalului din aceasta institutie.

Au fost cazuri in care personalul care ar fi trebuit sa apere padurea s-a aflat in cardasie cu hotii", a spus, miercuri, 26 februarie, Lucia Varga, intr-o conferinta de presa, dupa ce liberalii au demisionat din guvernul de coalitie condus de premierul Victor Ponta.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#acuzatii Lucia Varga, #acuzatii ministru apelor si padurilor, #iesire PNL guvernare, #rupere USL , #ministru delegat pentru ape