Bolcas ii da replica lui Basescu: Eu respect votul popular, el vrea dizolvarea Parlamentului

Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 22:35
5236 citiri
Bolcas ii da replica lui Basescu: Eu respect votul popular, el vrea dizolvarea Parlamentului

Lucian Bolcas, propunerea PSD pentru postul de judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), a raspuns, vineri seara, acuzatiilor de antisemitism lansate de Institutul Elie Wiesel si sustinute si de presedintele Traian Basescu, spunand ca le poarta evreilor "tot respectul si toata consideratia".

Totodata, acesta a raspuns si refuzului presedintelui de a se prezenta la depunerea juramantului, in cazul in care acesta va fi numit la CCR in locul Iuliei Motoc, care va reprezenta Romania la CEDO.

Cine e Bolcas: Obsesii cu maghiari, batjocorirea regelui, arestarea procurorilor

"As vrea sa fac o precizare personala: eu nu depun juramantul fata de domnul Basescu in calitate de presedinte al Romaniei, eu as depune juramantul in fata poporului roman si, in al doilea rand, in fata lui Dumnezeu, daca se ajunge la aceasta situatie (ca Basescu sa nu fie prezent la depunerea juramantului - n.red.), prezenta sa imi este total indiferenta", a declarat Lucian Bolcas la Antena 3.

Intrebat cat de mult depinde numirea sa la CRR de Crin Antonescu, Bolcas a spus ca el depinde de oricine reprezinta cetatenii in Senatul Romaniei. Spre deosebire de Ponta, care a spus ca isi mentine sustinerea pentru Bolcas, presedintele Senatului a declarat ca daca cei de la Institutul Elie Wiesel vin cu "argumente solide, credibile" pentru a sustine acuzatiile de antisemitism, liberalii nu vor mai sustine numirea sa in functia de judecator la CCR.

Ponta: Bolcas ramane propunerea PSD pentru CCR. Va fi sustinut si de liberali

"Voi da un raspuns sentimental, eu depind de sustinerea oricui care este indreptatit sa faca aceasta propunere si de votul oricui care este membru al Senatului si reprezinta in calitate de senator pe cetatenii acestei tari. Depind de acestia, dar nu depind eu, Lucian Bolcas. Eu, Lucian Bolcas, cum am fost, voi fi si in continuare, o anume functie depinde de aceasta situatie si eu nu ma confund cu functia.

Domnul Victor Ponta a spus un lucru care m-a emotionat in momentul in care a facut caracterizarea mea publica in pregatirea profesionala, dar mai ales in raport cu faptul ma considera un om cu coloana vertebrala. Acum, eu sunt la varsta la care intre mine si Dumnezeu nu mai este nimeni si asta as vrea sa raman, un om cu coloana vertebrala", a mai declarat Lucian Bolcas.

Eu si Basescu concepem diferit democratia: eu respect votul popular, el vrea dizolvarea Parlamentului

Intrebat de moderator daca este de parere ca Basescu nu il doreste la CCR pentru ca ar fi "antibasist", Lucian Bolcas a raspuns: "Noi concepem diferit democratia. Pentru mine democratia inseamna in primul rand votul popular si Parlamentul, esenta democratiei, iar pentru domnul Basescu democratia inseamana dizolvarea Parlamentului si inlaturarea presedintilor celor doua camere. Democratia e a poporului, nu a unui presedinte vremelnic".

Avocatul Lucian Bolcas a fost propus de Senat pentru functia de judecator lasata libera de Iulia Motoc la CCR. Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat ca acesta va fi sustinut atat de PSD, cat si de liberali. Totusi, Crin Antonescu a declarat ca acuzatiile de antisemitism ce i se aduc "nu pot fi ignorate si trebuie verificate".

Basescu, vehement: Nu-l accept pe Bolcas! Nu particip la o astfel de ceremonie!

O pozitie vehementa impotriva numirii lui Bolcas la CCR a avut si Traian Basescu, care sustine ca acesta si-a batut joc de statul de drept si "mai are si probleme de antisemitism". "Eu nu voi accepta niciodata un astfel de om. Poate cei din USL se mai gandesc", a spus, miercuri, seful statului, adaugand ca se va opune ca ceremonia de investire a acestuia sa aiba loc la Cotroceni.

Lucian Bolcas, avocatul lui Adrian Nastase in dosarul "Trofeul Calitatii", este fost membru al partidului extremist PRM si are in spate are o lunga istorie de declaratii controversate. Acesta s-a remarcat printr-o pozitie impotriva maghiarimii, mai ales anti-UDMR, pentru atacurile la adresa regelui Mihai, dar si pentru ca a cerut, in 2007, arestarea procurorului Doru Tulus, fost procuror sef al sectiei a II-a a DNA, pe motiv ca ar fi incalcat drepturile omului.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#Lucian Bolcas Basescu CCR, #Bolcas judecator Curtea Constitutionala , #stiri Lucian Augustin Bolcas