Bode, iritat după ce Drulă l-a acuzat că a cumpărat BMW-uri în loc de aparate de depistare a drogurilor: ”Un neterminat politic”

Marti, 22 August 2023, ora 13:10
5425 citiri
Bode, iritat după ce Drulă l-a acuzat că a cumpărat BMW-uri în loc de aparate de depistare a drogurilor: ”Un neterminat politic”
Lucian Bode, fost ministru de Interne FOTO Facebook

Secretarul general al PNL, fostul ministru de Interne Lucian Bode, a răspuns marţi, 22 august, acuzaţiilor conform cărora instituţia nu a achiziţionat aparate de testare pentru substanţe psihoactive, prin ”proiectul cu finanţare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri”.

”Comentez declaraţia unui neterminat politic, Drulă, care, fără nicio urmă de compasiune în faţa acestei tragedii, se urcă pe cadavre şi vrea să câştige puncte politice, acuzându-mă pe mine că am deturnat un proiect cu fonduri europene pentru a achiziţiona autospeciale şi nu drug-teste”, a replicat secretarul general al PNL, la acuzaţiile opoziţiei.

Bode a continuat: ”Dacă avea puţin creier, cum nu are din păcate, se documenta şi găsea public următoarele informaţii: proiectul la care face referire pe fonduri europene, de fapt sunt două proiecte - primul proiect prevede achiziţionarea a 1.400 de tablete, lucru care s-a întâmplat, achiziţionarea unui soft care să regleze cele 1.400 de tablete, achiziţionarea unui soft care să integreze informaţiile dintre aceste tablete, achiziţionarea a 300 de autospeciale, lucru care s-a întâmplat parţial; achiziţionarea a 44 de drug teste, lucru care se întâmplă acum, este în procedură. Pe celălalt proiect, Ministerul Afacerilor Interne are procedură de achiziţie 200 de drug-teste, respectiv 800 de etilometre”, a mai spus liderul liberal.

”Toate aceste informaţii sunt publice. Am convingerea că aceste echipamente vor intra în dotarea Poliţiei Române până la sfârşitul acestui an”, a declarat Bode.

Reacția a venit după ce liderul USR, Cătălin Drulă, a afirmat într-o postare pe Facebook că ”proiectul cu finanţare europeană pe care l-au deturnat pentru a cumpăra BMW-uri de la prietenul preşedintelui avea inclusiv o componentă de achiziţionare aparate DrugTest, printre multe altele”.

BMW-uri au putut să cumpere, dar aparatele de testare pentru substanţe psihoactive nici astăzi nu au fost achiziţionate. Asta arată priorităţile lor. Premierul Ciolacu trebuie să-l demită pe Predoiu care nu poate nici măcar să spună câte aparate DrugTest are Poliţia Română. La toate întrebările concrete ale presei, acest obraznic ministru răspunde sfidător că sunt ”detalii tehnice”. Predoiu trebuie să plece acasă. După 4 ani de PNL la MAI, au făcut praf Poliţia Română!”, a scris Drulă.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
Amendă usturătoare pentru o persoană care a consumat semințe și a aruncat cojile pe jos. Cât costă lipsa de civilizație
O persoană care a mâncatat semințe și, apoi, a aruncat cojile pe jos a fost identificată de oamenii legii și amendată cu 1000 de lei, la Aiud. Folosindu-se de camerele de supraveghere din...
Doctorii au vrut să anunțe Poliția după meciul Dinamo - Poli Iași: ”Multiple fracturi craniene”
Doctorii au vrut să anunțe Poliția după meciul Dinamo - Poli Iași: ”Multiple fracturi craniene”
Meciul Dinamo - Poli Iași (1-0) din play-out-ul Superligii, a consemnat o accidentare gravă a lui Luca Mihai, tânărul jucător al oaspeților. În minutul 28, Josue Homawoo de la Dinamo a...
#lucian bode, #politie, #bmw, #catalin drula usr, #drug test , #stiri Lucian Bode