Cine este Lucian Bode, ministrul propus la Transporturi - in Guvernul Ungureanu avea alt portofoliu

Joi, 24 Octombrie 2019, ora 16:05

   

Cine este Lucian Bode, ministrul propus la Transporturi - in Guvernul Ungureanu avea alt portofoliu
Premierul desemnat Ludovic Orban a anuntat componenta Cabinetului pe care il va supune votului Parlamentului. Deputatul PNL Lucian Bode a fost propus la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor - actualmente in Guvernul Dancila exista doua ministere distincte pentru Transporturi si Comunicatii.

Bode a mai fost ministru, insa la Economie, pentru cateva luni, in 2012, in Guvernul Mihai Razvan Ungureanu, dat jos prin motiune de cenzura.

Lucian Bode s-a nascut la 27 octombrie 1974, in Valcau de Jos, judetul Salaj.

In 1998 a absolvit Facultatea de Electrotehnica si Informatica, specializarea inginer electromecanic, la Universitatea din Oradea.

In 2009 a absolvit un program de perfectionare in domeniul relatiilor internationale, la Institutul Diplomatic Roman din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

In 2011 a absolvit un curs de nivel inalt "Securitate si buna guvernare" la Colegiul National de Aparare, Universitatea Nationala de Aparare "Carol I". Tot in 2011, a mai absolvit un Masterat in "Managementul Securitatii in Societatea Contemporana", la Facultatea de Istorie si Filozofie, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, conform CV-ului sau de Camera Deputatilor.

Din 2001 pana in 2008 a fost inginer, purtator de cuvant si sef serviciu in cadrul S.C. Electrica S.A., Sucursala de distributie a energiei electrice Zalau. Din 2003 pana in 2008 a fost presedinte al sindicatului Electrica Zalau.

Din 2001 a detinut mai multe functii in cadrul PD (PDL): secretar al Biroului Politic Judetean (BPJ) al PD Salaj (2001-2002); vicepresedinte al BPJ PD Salaj (2002-2005); secretar general BPJ PD Salaj (2005-2007); secretar general BPJ PDL Salaj (2007-2008; presedinte al BPJ PDL Salaj (incepand cu iunie 2008). Din aprilie 2017, este presedinte al PNL Salaj.

In perioada 2000-2004 a fost consilier local din partea PD la Consiliul local al comunei Valcau de Jos, iar in perioadele 2004-2008 si iunie 2008-decembrie 2008, consilier judetean la Consiliul Judetean Salaj, se arata pe site-ul LucianBode.ro.

In urma alegerilor din 30 noiembrie 2008 a fost ales deputat din partea PDL de Salaj. La alegerile din 9 decembrie 2012, a obtinut al doilea mandat de deputat, in urma redistribuirii, in colegiul 1 Simleu Silvaniei.

In decembrie 2016, a fost ales deputat de Salaj din nou. In actualul mandat este presedinte al Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura.

A fost ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri in Guvernul Ungureanu (9 febr. 2012 - 27 apr. 2012).

Este casatorit si are doi copii.

Iata lista finala de ministri a Guvernului Orban
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 11235 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
CosmaRacoare
rank 1
Asa cum am mai sous,totul dépinde de oameni....
Bun organizator,bun administrator,buna comunicare si subordinare cu Pm,cunoastere aprofundata a prioritatilor, bun executant,deschis,destul de inteligent pentru a isi alege colaboratori foarte buni profesionissti in domeniul respectiv,atuuri cu care un ministru poate contribui la indreptarea tuturor lucrurilor pe care altii le-au ''strimbat''.Si peste toti,daca PM stie si are viziunea globala a ceea ce trebuie facut,se va face!
DemonBanal
rank 5
nu merita atentie,un politruc marunt
ciine de partid,supus,si scotind limba la stapin
cind respectivul dormea.
cipeli mici,futaiuri nefinalizate cu secretara batrina,
si corpolenta care i-a dat latei,s-a tratat in franta
si a venit cu blenoragie :)
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor