Orban, despre autostrada Lugoj-Deva: Pentru magariile facute pe lotul 3 nu plateste nimeni? Ce s-a intamplat acolo e de Parchet!

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 12:04
9058 citiri
Orban, despre autostrada Lugoj-Deva: Pentru magariile facute pe lotul 3 nu plateste nimeni? Ce s-a intamplat acolo e de Parchet!
Foto: Arhiva Facebook/ Lucian Bode

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a vorbit despre autostrada Lugoj-Deva in sedinta de guvern de miercuri.

Premierul Ludovic Orban l-a intrebat pe ministrul Bode despre situatia autostrazii.

"Astazi, situatia autostrazii Lugoj-Deva se prezinta in felul urmator: avem 66 de km de autostrada pe care se circula fara restrictii, avem 21 de km in lotul 3 unde se circula cu restrictii de viteza si de tonaj, avem 4 km din lotul 2 muzeu in aer liber - sunt finalizati in proportie de 75%, dar nereceptionati - si avem 9 km din lot - celebra sectiune a ursilor - nerealizati", a raspuns Bode.

Ministrul a precizat ca obiectivul este finalizarea lucrarilor la autostrada, astfel incat circulatia sa se desfasoare in siguranta. In acest sens, incepand de joi, se vor ridica restrictiile de tonaj pe lotul 3.

"Incepand de maine, 28 mai 2020, CNAIR va ridica temporar restrictiile de tonaj pe tronsonul 3, cei 21 de km dintre Holdea si Ilia", a adaugat ministrul Transporturilor.

Ulterior, si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca vor fi ridicate aceste restrictii.

"Incepand de joi, 28.05.2020, se ridica temporar restrictiile de tonaj (7,5 tone) instituite pe lotul 3 al autostrazii Lugoj - Deva. Precizam ca restrictiile de viteza vor fi mentinute pentru desfasurarea traficului in conditii de siguranta", se arata intr-un comunicat remis miercuri Ziare.com.

Bode a mai spus in sedinta ca in continuare se face expertiza pentru terasamente si ca sunt contractate toate lucrarile. In plus, ministrul a adaugat ca se doreste si ridicarea restrictiilor de viteza.

Ulterior, prim-ministrul l-a intrebat daca "pentru magariile facute pe lotul 3 nu plateste nimeni?".

In replica, Lucian Bode a mentionat ca este vorba despre lotul 3 si despre "constructorul spaniol".

"Acolo a fost cu siguranta un aranjament intre managementul companiei si constructor ca sa rezilieze contractul fara temei legal, tocmai ca sa creeze posibilitatea companiei sa castige, pentru ca acolo lucrurile sar in ochi. Lipsa de aparare, astea toate trebuie sanctionate, trebuie trimis catre Parchet... ce s-a intamplat acolo e de Parchet. Dupa cum arata lucrurile, va spun clar ca totul e cusut cu ata alba", a spus Ludovic Orban.

Ministrul Transporturilor a mai punctat ca "este inadmisibil sa ai 5-6 receptii partiale perfecte si, cand ajungi la 98% progres fizic, lucrarile sa nu mai fie in regula si sa reziliezi contractul".

In fine, premierul Orban a cerut efectuarea unui control, iar toate rezultatele "privind ilegalitatile" sa fie trimise la Parchet.

"Sa faceti un control si toate ilegalitatile sa fie cuprinse intr-un raport si trimis la Parchet. Nu e normal sa pierdem bani din cauza ticalosiei unora care au alte interese decat sa construiasca autostrazi", a conchis liderul liberalilor.

A.D.

Citește și:
Anunțul lui Bogdan Aurescu după discuțiile cu omologul olandez despre aderarea României la Schengen
Anunțul lui Bogdan Aurescu după discuțiile cu omologul olandez despre aderarea României la Schengen
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a discutat miercuri, 30 noiembrie, cu Wopke Hoekstra, viceprim-ministru şi ministrul afacerilor externe al Regatului Ţărilor de Jos, despre rapoartele...
Ce funcție poate primi Nicolae Ciucă după ce PSD va prelua guvernarea. Alina Gorghiu se arată dispusă la sacrificiu pentru șeful PNL
Ce funcție poate primi Nicolae Ciucă după ce PSD va prelua guvernarea. Alina Gorghiu se arată dispusă la sacrificiu pentru șeful PNL
Președintele interimar al Senatului Alina Gorghiu a declarat într-un interviu pentru Profit News că după rotativa premierilor care va avea loc anul viitor, Nicolae Ciucă nu va pierde șefia...