Moțiunea împotriva lui Lucian Bode a picat. Câți parlamentari au votat pentru

Miercuri, 08 Februarie 2023, ora 12:10
3924 citiri
Moțiunea împotriva lui Lucian Bode a picat. Câți parlamentari au votat pentru
Parlamentarii coaliției s-au mobilizat în favoarea ministrului de interne Lucian Bode FOTO Facebook / Lucian Bode

Moțiunea depusă de către USR împotriva ministrului de Interne a picat miercuri, 8 februarie, la votul din plenul Camerei Deputaților.

Moțiunea a picat după ce 90 de parlamentari au votat „pentru”, 189 „împotriva”, iar 3 s-au abținut de la vot.

USR a depus moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode la începutul sesiunii parlamentare din februarie. Aceștia îl acuză plagiat și minciună.

"Aflat în situaţia stranie de a se prezenta în faţa românilor şi a întregii lumi cu un şef al Poliţiei dovedit hoţ, Guvernul României e obligat să ia măsuri pentru repararea demnităţii instituţiilor sale democratice. Scopul prezentei moţiuni este acela de a atrage atenţia asupra întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită, aşa cum nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară. Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să îşi asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuţia pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanşează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parţială, mincinoasă şi, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă", se afirmă în textul moţiunii”, se arată în moțiunea semnată de USR.

Bode denunță un atac politic

În cadrul dezbaterii, care a avut loc luni, 6 decembrie, Lucian Bodei a susținut că moțiunea simplă face parte dintr-un „atac politic” împotriva sa. Mai mult, ministrul a susținut că acțiunea n-ar fi conformă cu regulamentul Camerei Deputaților, care prevede ca o moţiune simplă să fie depusă de minimum de 50 de deputaţi pe chestiuni ce ţin de politică internă.

”Am răspuns astăzi unei solicitări regulamentare, democratice, a Camerei Deputaţilor şi m-am prezentat în faţa colegilor deputaţi să explic atât cât pot semnatarii aşa-zisei moţiuni să înţeleagă, care sunt raţiunile în spatele acestui atac politic, concertat, de câteva luni de zile, împotriva mea”, a spus Bode.

#lucian bode, #ministrul de interne, #motiune simpla, #coalitie de guvernare , #stiri Lucian Bode