Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 14:37
2834 citiri
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne FOTO Facebook/ Lucian Bode

USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic Orban.

„Am decis ca parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, să depunem luni o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen. Nu poate rămâne fără niciun fel de consecinţă acest rateu major al coaliţiei PSD-PNL şi normal ar fi fost să vină de la sine demisia/demiterea actualului ministru de Interne”, a scris Ludovic Orban, vineri pe Facebook.

„Pentru acest eşec trebuie să existe şi responsabili. PNL, în frunte cu Lucian Bode, trebuie să îşi asume eşecul votului pentru aderarea României la Schengen. Dincolo de refuzul Austriei la acest vot, este o diplomaţie neîndemânatică, o diplomaţie şi o reprezentare externă făcută de amatori pentru România. Cei care ne-au asigurat luni de zile că este rezolvată problema aderării României la Schengen şi în ultimul moment am văzut nişte pseudo eforturi care aproape au intrat în domeniul ridicolului, cu oameni care se filmează cu telefonul din PNL la întâlniri diplomatice, cu o agitaţie mai mult pentru camere.

Diplomaţia serioasă şi dosarele serioase se rezolvă la masa băieţilor mari în Europa, cu un stat respectat, reprezentat de oameni care sunt respectaţi. Dacă România ar fi avut oameni de stat care să o reprezinte, nu şi-ar fi permis niciodată Austria ceea ce a făcut ieri. I-am cerut ieri demisia lui Lucian Bode. Este demult timpul să plece. Nu mă mai aştept la onoare, aşa că luni vă anunţ că vom depune o moţiune împotriva lui Lucian Bode, alături de Forţa Dreptei, vom depune această moţiune simplă în Parlamentul României”, a explicat la rândul său Cătălin Drulă.

Liderul USR a adăugat că este a doua moţiune împotriva acestui ministru.

„Are nenumărate motive pentru a pleca din funcţie, de la plagiat la licitaţii aranjate. Dar cel mai grav este dosarul Schengen, cu o afectare incalculabilă a viitorului economic al României. Nu putem avea un ministru de Interne de mâna a treia în Europa. De aceea vom depune această moţiune simplă şi ne aşteptăm ca orice parlamentar român responsabil să o voteze”, a conchis Drulă.

USR a depus o moţiune împotriva lui Florin Barbu: ”Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”
USR a depus o moţiune împotriva lui Florin Barbu: ”Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”
Deputaţii USR au depus luni, 18 martie, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Florin Barbu. „În conformitate cu prevederile articolului 112...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#lucian bode, #motiune simpla, #vot negativ austria, #Spatiul Schengen , #stiri Lucian Bode