Disperarea PNL-ului în scandalul achiziției de BMW-uri. Liberalii fac campanie plătită pe Facebook împotriva lui Cătălin Drulă

Miercuri, 12 Octombrie 2022, ora 22:12
5841 citiri
Disperarea PNL-ului în scandalul achiziției de BMW-uri. Liberalii fac campanie plătită pe Facebook împotriva lui Cătălin Drulă
Ministrul de Interne Lucian Bode se află într-un conflict deschis cu liderul USR Cătălin Drulă FOTO Facebook / Lucian Bode

Scandalul dintre ministrul PNL de Interne Lucian Bode și liderul USR Cătălin Drulă privind achizițiile de BMW-uri făcut de către Poliția Română capătă o nouă dimensiune după ce liberalii au inițiat mai multe campanii plătite pe Facebook împotriva lui Drulă.

PNL a pornit de pe 8 octombrie o serie de campanii plătite pe Facebook țintite împotriva lui Cătălin Drulă cu privire la licitația de BMW-uri făcute de Poliția Română. Cele trei campanii au în total patru reclame, iar toate duc către un site pus la punct de către liberali în care îl acuză pe Cătălin Drulă că răspândește minciuni.

FOTO Captură Facebook

Conform Meta, compania mamă a Facebook, campaniile au fost plătite de către pagina de Facebook a Partidului Național Liberal, care a băgat aproximativ 4.000 de lei și a ajuns să fie văzută de aproximativ 700.000 de persoane.

FOTO Captură Facebook

Reclama propriu zisă duce către site-ul https://landing.pnl.ro/drula-minte/, unde liberalii susțin că „Drulă minte. PNL demască dezinformarea cu documente. Drulă a semnat contractul de finanțare în scandalul BMW. Acum se face că "a uitat". Ministrul Bode face public documentul. Drulă folosește o licitație transparentă și legală, pe care a aprobat-o în 2021, pentru a minți și a câștiga el capital electoral.”, se arată pe site-ul liberalilor.

Scandalul dintre Lucian Bode și Cătălin Drulă s-a intensificat în urmă cu o săptămână după ce ministrul de Interne a prezentat pe 6 octombrie concluziile Corpului de Control în cazul achiziţiei de maşini pentru Poliţie, arătând că ”licitaţia este corectă”. Totodată, acesta l-a acuzat pe Cătălin Drulă că „dezinformează cu bună ştiinţă” și a dat de înțeles că achiziția de BMW-uri ar fi de fapt opera liderului USR.

De cealaltă parte, Cătălin Drulă a reacționat dur la afirmațiile lui Bode, pe care l-a acuzat că „a ieșit astăzi cu fumigene penibile”, și că face intenționat o confuzie între finanțarea europeană și licitația organizată de subordonații ministrului.

„Ciocoiul Bode minte cum respiră pentru că simte că se strânge lațul. După ce săptămână trecută, eu am sesizat licitația făcută cu dedicație pentru prietenul președintelui, Bode a ieșit astăzi cu fumigene penibile. A făcut o conferință ca să inducă voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație”, afirmă Drulă.

Unde minte Bode:

1. Documentele pe care le arată Bode cu detalii tehnice sunt elaborate DE EL ȘI DE SUBORDONAȚII SĂI. Nu are nicio treabă Ministerul Transporturilor cu girofare, radare și mașini de poliție.

2. Nu veți găsi semnătura mea pe vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice. Anexa de care vorbește Bode e elaborată și semnată de el și subordonații lui.

3. Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr (au ajuns 600 - probabil avea mai multe de vândut prietenul președintelui).

4. Nimic din celelalte dotări nu a fost achiziționat, mii de echipamente care trebuiau să contribuie la siguranța rutieră. Doar mașinile cu dedicație.

Licitația (achiziția publică) este făcută de Bode și subordonații săi. Responsabilitatea pentru cerințele cu dedicație le aparține 100% legal. Deci NU SCAPĂ!”, a conchis Drulă.

Conflict mai vechi

Drulă și Bode au mai avut un conflict în luna iunie a acestui an, pe holurile Parlamentului, unde între cei doi a avut loc un schimb acid de replici cu privire la modificările scandaloase la Codul Rutier pregătite în Parlament.

Drulă i-a reproșat lui Bode că modificările propuse de Guvern i-ar favoriza pe șoferii indisciplinați.

#lucian bode, #PNL, #campanie facebook pnl, #catalin drula, #scandal achizie bmw, #ministrul de interne , #stiri PNL