USR a sesizat CNATDCU cu privire la suspiciunile de plagiat asupra tezei de doctorat a lui Lucian Bode: „Vorbim de o calitate academică la nivel școlar”

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 13:30
2470 citiri
USR a sesizat CNATDCU cu privire la suspiciunile de plagiat asupra tezei de doctorat a lui Lucian Bode: „Vorbim de o calitate academică la nivel școlar”
USR îl acuză pe ministrul de Interne Lucian Bode că și-a plagiat teza de doctorat FOTO Facebook / Lucian Bode

USR a transmis marți, 18 octombrie, că a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu suspiciunile de plagiat în cazul tezei de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode.

„Astăzi (marţi - n.r.), am trimis către CNADTCU, organul statului român care se poate sesiza asupra plagiatului lui Lucian Bode, o sesizare oficială. Cerem instituţiei să verifice teza lui Bode şi să dea un verdict oficial asupra originalităţii ei. Pe lângă CNADTCU, sesizăm şi Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat şi de calitatea academică a lucrării”, a declarat Cristian Ghinea, conform unui comunicat de presă al USR.

Pe lângă CNADTCU, USR a sesizat şi Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolay, care ar trebui să aplice propriile criterii legate de plagiat şi de calitatea academică a lucrării.

De exemplu, Universitatea din Cluj are un regulament intern prin care teza de doctorat trebuie să aibă minimum 200 de pagini lungime, iar teza lui Bode are mai puţine, mai arată sursa citată.

„Teza domnului Bode are 198 de pagini, care includ şi legislaţia de pe site-ul ANRE. La asta a adăugat 20 de pagini de poze şi grafice luate de pe internet. Deci vorbim de o calitate academică de nivel şcolar în care efectiv simţi cum omul scrie ceva acolo doar ca să umple nişte pagini, ca să ajungă la 200 de pagini minime pe care regulamentul UBB îl prevede. Vom urmări acest caz, am depus ieri cerere de informaţii publice către UBB, prin care vrem să avem acces la tot dosarul de doctorat al domnului Bode”, a mai explicat Ghinea.

#lucian bode, #ministrul de interne, #USR, #plagiat doctorat, #CNATDCU , #stiri USR