Bute, in pragul disperarii

Luni, 27 Februarie 2012, ora 15:03
5643 citiri
Bute, in pragul disperarii

Lucian Bute, campionul mondial IBF al categoriei supermijlocie, a ajuns in pragul disperarii deoarece nici pana in acest moment nu are un adversar si o data fixata pentru un meci in aceasta primavara.

Sportivul galatean face haz de necaz si anunta ca se pregateste ca echipa lui Borcea, pentru o Liga a Campionilor iluzorie.

"Ma pregatesc pentru Liga Campionilor, vorba lui Cristi Borcea. Ma pregatesc pentru un meci care nu stiu cand va avea loc. Din pacate, nu stiu nici cu cine voi boxa. N-am cazut la intelegere cu niciun adversar, drept pentru care, data de 14 aprilie, fixata pentru viitoarea infruntare, a cazut. Am stabilit sa boxez la 12 mai si sper ca in curand sa stiu si numele celui cu care voi intra in ring", a explicat Bute in Adevarul.

Apoi, campionul IBF a detaliat stadiul in care se afla discutiile cu Andre Ward si Carl Froch, doua dintre "tintele" lui.

Despre guralivul Froch, Bute spune ca i-a facut o oferta, insa englezul a refuzat-o iar acum asteapta ca acesta sa faca la randul lui o propunere pentru o lupta in Nottingham.

"Eu mi-l doresc pe Froch, dar el, dupa ce a facut tam-tam prin presa ca ma bate si ca e cel mai bun din lume, s-a dat la fund. I-am facut oferta concreta, sa vina la Montreal, pe o bursa de un milion de dolari, dar a refuzat. Atunci, i-am transmis sa-mi faca el o oferta si merg eu in Anglia sa boxez la el acasa. Dar n-am primit nimic. Eu mai sper sa se faca meciul acesta.

E challenger obligatoriu, dar poate sa refuze meciul si atunci in locul lui va fi promovat cel de pe locul 3. Acum e un canadian, Adonis Stevenson, chiar din Montreal. El ar vrea o lupta cu mine, pentru ca o intalnire cu campionul i-ar ridica cota, dar pe mine nu ma avantajeaza numele lui. Iar o sa spuna lumea ca ma bat cu muncitori necalificati", a mai spus Bute, care a trecut imediat la Andre Ward, campion al turneului SuperSix:

"Un meci Bute - Ward e acum marea miza a celor de la Showtime si incearca sa-l convinga pe american sa accepte lupta. Turneul "Super Six" n-a fost o megaafacere, din punct de vedere financiar. La finala de la Atlantic City au fost 2.000 de platitori in sala. Pai, eu n-am avut meci la Montreal, in ultimii cinci ani, fara 15.000 de bilete vandute. Showtime si-ar scoate parleala cu un meci Bute - Ward, dar nu vrea el."

Pe final, Lucian a declarat, deznadajduit, ca simte ca este evitat de luptatorii puternici ai categoriei supermijlocie aflandu-se in situatia de a dori sa se bata cu ei, insa fara a putea face acest lucru.

"Dintre cei buni, chiar ca nu ma vrea nimeni. Le-am transmis si lui Froch, si lui Ward ca merg la ei acasa, la Nottingham, respectiv Oklahoma, si ne batem acolo. Nici nu mai conteaza ca s-ar pierde peste un milion de dolari din bilete, pentru ca Froch nu strange mai mult de 8.000 de spectatori, iar Ward aduna maximum 10.000 de oameni in sala. Din pacate, n-am fost contactat de niciunul dintre ei."

Citește și:
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Încă un pas pentru reducerea dependenței României de Rusia. Ce a obținut Klaus Iohannis în timpul vizitei în Azerbaidjan VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat joi, 2 februarie, că a agreat cu omologul azer, Ilham Aliyev, dezvoltarea cooperării bilaterale în domenii precum energie, comerţ, transporturi,...
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul care stă pe funcție de 33 de ani. Și-a petrecut jumătate din viață la primărie
Primarul unei comune din județul Alba a împlinit 33 de ani în funcție. A fost desemnat primar la 1 februarie 1990, apoi, din 1992, a câștigat toate alegerile locale. Ioan Iancu Popa...