Avancronica meciului Bute - Mendy. Vezi palmaresul celor doi pugilisti

Sambata, 09 Iulie 2011, ora 08:35
4877 citiri
Avancronica meciului Bute - Mendy. Vezi palmaresul celor doi pugilisti

Pugilistul roman Lucian Bute isi pune in joc, sambata seara, pentru a opta oara, titlul mondial IBF la categoria supermijlocie in fata francezului Jean-Paul Mendy.

Disputa dintre cei doi este programata in cadrul galei "Campion pentru Romania", care se va desfasura, incepand cu ora 18:00, la sala Romexpo.

Cei doi boxeri au trecut cu bine de proba cantarului, Bute fiind cu numai 54 de grame mai usor, reusind sa "intre" la limita in categoria al carei plafon este de 76 de kilograme si 204 grame.

Francezul Jean Paul Mendy pe de alta parte nu a avut niciun fel de problema, cantarind 75 de kilograme si 340 de grame.

Lucian Bute a trecut la limita de proba cantarului

Cel mai titrat pugilist roman al momentului va incerca sa-si apere titlul mondial in versiunea IBF pentru a opta oara si sa ramana neinvins la profesionisti, intr-un meci care va putea fi urmarit pe ProTV si in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Iata palmareul celor doi pugilisti

Lucian Bute

Pana in prezent, Bute si-a aparat cu succes titlul IBF la categoria supermijlocie in fata sporivilor William Joppy (SUA), Librado Andrade (Mexic, de doua ori), Fulgencio Zuniga (Columbia), Edison Miranda (Argentina), Jesse Brinkley (SUA) si Brian Magee (Irlanda de Nord).

Ca profesionist al ringului, pugilistul roman s-a impus in toate cele 28 de meciuri pe care le-a avut pana in prezent, de 23 de ori prin Knock Out.

Romanul in varsta de 31 de ani a mai cucerit titlurile NABF la semigrea si supermijlocie, WBC Continental Americas precum si WBO Inter-Continental. Bute este liderul mondial in clasamentul categoriei supermijlocii.

Jean-Paul Mendy

In varsta de 38 de ani, Jean-Paul Mendy este challengerul obligatoriu la titlul de campion mondial IBF si nu a cunoscut infrangerea pana acum.

Mendy are 29 de victorii, din care 16 prin knock-out, si o remiza. Francezul intentioneaza sa unifice toate centurile la categoria supermijlocie daca il invinge pe Lucian Bute.

In ultimul meci, cel pentru postura de challenger la titlul mondial, a fost trimis la podea de australianul Sakio Bika in prima repriza. Arbitri au considerat insa ca lovitua acestuia a fost neregulamentara si Mendy a castigat dupa ce Bika a fost descalificat.

Programul complet al galei Campion pentru Romania

Gala de box profesionist Campion pentru Romania, in cadrul caruia va lupta si Lucian Bute, este programata sambata, incepand cu ora 18:00. Toate partidele din cadrul acestui eveniment vor fi transmise in format LIVE Text pe site-ul Ziare.com.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...