Exclusiv Lucian Bute, despre cazul de dopaj si revenirea in box - Interviu

Marti, 07 Februarie 2017, ora 18:00
6435 citiri
Exclusiv Lucian Bute, despre cazul de dopaj si revenirea in box - Interviu
Foto: Hepta.ro

Lucian Bute revine cu un meci ce-l poate aduce aproape de titlul mondial dupa ce a demonstrat ca nu a fost vinovat in cazul de dopaj in care a fost implicat.

Intr-un interviu acordat in exclusivitate Ziare.com, pugilistul nostru a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut in cele sase luni de incertitudine si a afirmat ca a crezut tot timpul ca-si va demonstra nevinovatia.

Totodata, Bute a vorbit si despre urmatoarea sa lupta, cu Eleider Alvarez, pe care Ziare.com o va transmite in direct pe 24 februarie.

Iata interviul acordat Ziare.com de Lucian Bute:

Lucian, cat de greu ti-a fost in acele sase luni de incertitudine, pana cand ai reusit sa-ti dovedesti nevinovatia? Cum ti-ai hranit motivatia in aceasta perioada?

Foarte greu, a fost cel mai dificil moment din cariera mea! Eu stiam in sufletul meu ca sunt nevinovat, dar a fost nevoie sa si dovedesc, ceea ce s-a si intamplat dupa investigatiile facute de avocatii mei si decizia luata de Comisia de Box din Washington.

Cum ai perceput reactiile fanilor tai din Romania dupa aparitia acestui caz?

Majoritatea au aratat suport si intelegere si le multumesc mult.

Echipa ta a anuntat duelul cu Eleider Alvarez la doar cateva zile dupa ce s-a dovedit ca nu a fost vina ta in cazul de dopaj. Este asta dovada faptului ca ai crezut tot timpul in revenirea in ring si in nevinovatia ta?

Bineinteles, am stiut ca voi fi gasit nevinovat si ca a fost un accident sa consum un supliment legal, dar care a fost contaminat in productie. Avocatii mei pregatesc un dosar impotriva acelui laborator in aceste zile.

Te intorci cu un meci in fata unui adversar neinvins. Ce ne poti spune despre Eleider Alvarez?

Il cunosc bine pe Alvarez, este numarul 1 la categoria WBC si isi merita pozitia de challenger obligatoriu, dar eu am incredere in mine si merg la victorie! Trebuie sa-l inving sa pot boxa din nou pentru titlul mondial in urmatorul meci.

Ai facut schimbari in pregatirea meciului comparativ cu ultima confruntare cu Badou Jack?

Da, Alvarez este un alt stil de boxer si ma pregatesc special pentru el, dar in rest am un program similar de pregatire cu cel de la meciul pe care l-am avut cu Badou Jack.

Daca vei trece de Alvarez, vei fi challenger pentru titlul mondial. Cat de motivat esti sa ridici din nou centura?

Tin enorm sa castig o noua centura de campion mondial. Am deja o cariera de care sunt satisfacut si ar fi un bonus enorm sa adaug centura WBC de campion mondial.

Care este mesajul tau pentru fanii din Romania inaintea meciului cu Alvarez?

Fiti in continuare alaturi de mine. Hai Romania!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Lucian Bute revenire Box, #Lucian Bute caz dopaj, #Lucian Bute Eleider Alvarez , #stiri Lucian Bute