Fostul antrenor al lui Bute pariaza pe roman: Ar putea surprinde lumea

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 18:22
2918 citiri
Fostul antrenor al lui Bute pariaza pe roman: Ar putea surprinde lumea
Foto: FAcebook/ Lucian Bute

Pugilistul roman Lucian Bute poate surprinde lumea cu prestatia sa, a declarat fostul sau antrenor, Stephan Larouche, pentru presa canadiana, inaintea meciului dintre boxerul galatean si suedezul de origine gambiana Badou Jack.

Larouche apreciaza ca Bute are "sanse mari, mari" de a deveni noul campion mondial WBC al categoriei supermijlocii.

"Nu il vad pe Badou Jack sa il bata pe Lucian Bute la puncte. Volumul loviturilor este de partea lui Lucian, experienta de asemenea, are o mai mare fluiditate a combinatiilor. Informatorii mei imi spun ca este chiar mai bun decat inaintea meciului cu De Gale. Daca acest Lucian se va prezenta in ring, el ar putea surprinde lumea", a afirmat Larouche.

Larouche a lucrat cu Bute timp de opt ani si in 30 de meciuri, in care romanul si-a aparat de noua ori titlul de campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

Colaborarea dintre cei doi s-a stricat dupa ce Bute a pierdut centura mondiala in 2012, prin KO, in fata britanicului Carl Froch. Cei doi s-au despartit in conditii amiabile, dar tehnicianul a ramas un fan al boxerului roman, dupa cum a declarat pentru La Presse.

Larouche nu a ratat niciunul din ultimele meciuri ale lui Bute si va urmari si confruntarea cu Jack de sambata 30 aprilie, de la Washington.

"Nu pot decat sa ii doresc binele. Daca va redeveni campion mondial, ar fi exceptional. Nu s-a intamplat des ca un boxer din Quebec sa fie de doua ori campion mondial", a mai spus Larouche.

"Lucian a purtat boxul din Quebec pe umerii sai timp de cinci, sase, sapte ani. El a transformat galele de box. Nu am mai vazut asa ceva de la Eric Lucas. (...) Locuitorii din Quebec trebuie sa fie mandri de Lucian Bute: este onest, sincer, uman", a subliniat Larouche.

Lucian Bute, in varsta de 36 ani, are in palmares de 32 de victorii (25 KO) si 3 infrangeri la profesionisti. De la pierderea titlului mondial IBF, in 2012, in fata englezului Carl Froch, romanul a castigat doar doua dintre cele patru meciuri disputate. El s-a inclinat in fata canadianului Jean Pascal, in 2014, inainte de a fi invins la puncte de James DeGale, anul trecut in luna noiembrie.

Lupta dintre Bute si Jack va fi transmisa in direct pe site-ul Ziare.com duminica dimineata, incepand cu ora 06:30, ora Romaniei.

Badou Jack (32 ani) a inregistrat, la randul sau, ca profesionist 20 de victorii, intre care 12 prin KO, un egal si o infrangere. El a intrat in posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, dupa victoria la puncte, in unanimitate, inregistrata in fata americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a carui mama este suedeza iar tatal gambian, isi va pune in joc pentru a doua oara centura cucerita anul trecut, dupa ce a aparat-o cu succes in fata lui George Groves.

Gala care va avea loc la arena DC Armory din Washington va mai cuprinde, pe langa duelul dintre Lucian Bute si Badou Jack, si confruntarea dintre britanicul James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, si mexicanul Rogelio Medina. Invingatorii celor doua lupte urmeaza sa se infrunte intr-un meci pentru unificarea titlului mondial la aceasta categorie, in cursul acestui an.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bute vs Jack WBC, #Larouche Bute vs Jack, #Lucian Bute lupta 2016 , #stiri Lucian Bute