Infrangerea lui Bute

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Duminica, 01 Mai 2016, ora 12:17
12100 citiri
Infrangerea lui Bute

Lucian Bute a pierdut cat se poate de clar intalnirea cu Badou Jack, lupta in care suedezul si-a pus in joc titlul mondial WBC la categoria supermijlocie, asta in ciuda deciziei de remiza pe care au dat-o doi dintre cei trei arbitri de scaun.

Din punctul meu de vedere, acela al unuia care nu se considera in niciun caz un specialist in box, dar care a vazut suficient de multe partide la viata lui pentru a putea intelege macar putin din acest sport, decizia de egalitate este una scandaloasa.

Lucian Bute remizeaza cu Badou Jack, insa rateaza titlul mondial WBC

Lucian a boxat bine, insa acest bine este foarte departe de foarte binele de care avea nevoie pentru a redeveni campion mondial. In fata lui s-a aflat un pugilist aflat in plina ascensiune, care a demonstrat ca si-a facut mult mai bine temele decat romanul.

Badou Jack a inceput meciul tinandu-l la distanta pe Bute si incercand sa il loveasca profitand de alonja superioara. Dupa ce Lucian a schimbat usor tactica, venind aproape de adversar, acelasi lucru l-a facut si suedezul, care in lupta de aproape a fost net superior.

Campionul mondial WBC a utilizat toate micile trucuri pe care Bute, mult mai experimentat, trebuia sa le stapaneasca pana acum. Sau macar sa stie sa le contreze eficient.

Jack si-a calcat adversarul de cateva ori, l-a tinut de ceafa, a aplicat si cateva usoare lovituri sub centura, alternand insa totul cu pumni puternici trimisi mai ales in corpul romanului, desi au fost si macar doua crosee care au prin figura lui Bute.

Badou Jack si Mayweather fac scandal dupa remiza din lupta cu Bute: Ce porcarie!

In acelasi timp, Lucian a parut un sportiv care tocmai face pasul spre profesionism, incapabil sa reactioneze. A incercat mult, nimic de spus, insa a facut-o cumva naiv. Atunci cand lovea puternic, se lovea de garda adversarului, iar cand trecea de aceasta, trimitea lovituri usoare, care nu aveau cum sa puna probleme. Iar pe replierea sa, Jack il pedepsea aproape de fiecare data cu pumni in corp, pumni care, fara indoiala, au taiat si ei mult din forta romanului.

Indiferent de rezultatul arbitrilor de scaun, specialistii si fanii care au vazut o remiza sunt in neta inferioritate fata de cei care au vazut o victorie clara a lui Jack. Un Jack care, intre noi fie spus, nu a impresionat decat tactic, fiind altfel destul de previzibil si rudimentar. Insa chiar si un asemenea tip de pugilist te poate invinge clar daca nu ii pui probleme.

Lucian se transforma in ceea ce prevedeam dupa infrangerea suferita in fata lui Jean Pascal, un boxer cu nume, care are inca o cota destul de buna si pe care managerii il folosesc pentru imaginea propriilor clienti.

Scandalul izbucnit dupa lupta lui Bute ia amploare: WBC lanseaza o ancheta

S-a intamplat cu James DeGale, s-a intamplat acum cu Badou Jack si, probabil, se va mai intampla in urmatorii ani cu alti campioni mondiali dornici sa isi confirme statutul proaspat dobandit in fata unui nume cunoscut.

Cum Bute nu are forta unui Bernard Hopkins, sa isi revina atunci cand toata lumea il indeamna sa se pensioneze, nu ar fi deloc exclus ca romanul sa mai ramana in activitate unul sau, poate, doi ani, perioada in care va alterna victoriile in fata unor adversari modesti, pentru a se mentine in clasamente, cu infrangerile suferite in fata "lupilor tineri", unii dintre ei chiar campioni mondiali.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Lucian Bute remiza Badou Jack, #Bute Jack rezultat, #Bute Jack WBC rezultat , #stiri Lucian Bute
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dar, Badou nu trebuia descalificat pentru nenumăratele lovituri sub