Ionut Iftimoaie, despre lupta lui Bute si o posibila retragere a acestuia - Interviu

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 10:00
6473 citiri
Ionut Iftimoaie, despre lupta lui Bute si o posibila retragere a acestuia - Interviu
Foto: Superkombat

Ionut Iftimoaie a vorbit despre lupta pe care Lucian Bute o va disputa in mai putin de 24 de ore cu columbianul Eleider Alvarez.

Bun prieten cu pugilistul din Pechea, Iftimoaie e convins ca Bute il poate invinge pe Alvarez, chiar daca boxerul columbian porneste favorit in ochii specialistilor.

"Daca e sa vorbim in teorie si sa ne uitam pe hartie, meciul ar trebui sa fie destul de echilibrat. Lucian a fost campion mondial si si-a aparat de mai multe ori titlul, asa ca nu conteaza cine e favorit", a declarat Iftimoaie pentru Ziare.com.

Iftimoaie, care anul trecut a revenit in ring dupa o pauza de aproape 4 ani si l-a invins pe spaniolul Jorgen Loren intr-o lupta de retragere disputata in orasul sau natal - Comanesti, in fata a nu mai putin de 34 de mii de spectatori, e convins ca perioada de inactivitate n-are de ce sa-i cauze lui Bute, ba din contra, il poate motiva si mai mult.

"Eu am stat 4 ani si la revenire l-am invins pe campionul mondial. O pauza nu poate fi decat benefica si sa te faca sa fii mai motivat", a mai spus fostul luptator din circuitul Superkombat.

In ceea ce priveste o posibila retragere a boxerului roman in caz de o infrangere, Iftimoaie spune ca a vorbit cu Lucian si l-a simtit increzator si se asteapta ca fostul campion IBF sa mai ofere multe momente fericite romanilor.

Dar iata interviul complet pe care Ionut Iftimoaie l-a acordat Ziare.com:

Columbianul e neinvins in 21 de lupte la profesionisti, crezi ca porneste favorit?

Nu cred ca se pune problema favorit, ci important e cine va pleca invingator. Daca e sa vorbim in teorie si sa ne uitam pe hartie, meciul ar trebui sa fie destul de echilibrat. Lucian a fost campion mondial si si-a aparat de mai multe ori titlul, asa ca nu conteaza cine e favorit. Ca roman si ca prieten al lui Lucian, nu pot sa-mi doresc decat sa fie victorie frumoasa, astfel incat ca el sa aiba din nou posibilitatea de a lupta din nou pentru titlul mondial.

Care sunt atuurile lui Bute si cum poate sa-l invinga pe Alvarez?

Lucian are un stil de box diferit si, din punctul meu de vedere, cred ca e mult mai rapid. Cred in schimbarile pe care el le-a facut in ultima perioada. Atat cresterea in greutate, cat si echipa pe care o are acum alaturi.

A trecut aproape un an de zile de la precedenta lupta a lui Lucian. Se va resimti aceasta perioada?

Asa e, n-a mai boxat de un an, dar daca stau sa ma gandesc ca eu am revenit in ring dupa o pauza de 4 ani si jumatate si am invins campionul mondial iata ca o pauza nu poate fi decat benefica. Plus faptul ca are sotia insarcinata, iar acest lucru nu poate decat sa-l motiveze si mai mult.

Multe persoane importante din lumea boxului vorbesc de o retragere a lui Bute in caz de o infrangere. Ar fi cazul de asa ceva?

Cred ca momentul de retragere trebuie sa vina in timp si sa-si evalueze capacitatea si proiectele pe care le are. Depinde acum ce-si doreste el. Din punctul meu de vedere, Lucian ne va comunica atunci cand va simti ca e momentul sa se retraga. Dar atata timp cat are dorinta sa se antreneze si reuseste inca sa gaseasca acea motivatie de sacrificiu, cred ca o sa-l mai vedem in ring si sunt absolut convins ca ne va bucura cu multe alte victorii.

Stiu ca sunteti buni prieteni, v-ati mai auzit in ultima perioda?

Ne-am auzit ultima oara inainte sa intre in pregatirea finala, de Sfantul Ion am vorbit. Pot sa va spun ca era foarte optimist si astepta cu nerabdare sa lupte. Din punctul meu de vedere, Lucian ne va comunica atunci cand va simti ca e momentul sa se retraga. Dar atata timp cat are dorinta sa se antreneze si reuseste inca sa gaseasca acea motivatie de sacrificiu, cred ca o sa-l mai vedem in ring si sunt absolut convins ca ne va bucura cu multe alte victorii.

Benny si Morosanu...

Da, sa nu uitam ca weekendul acesta avem alti doi luptatori romani care vor lupta in Glory si sa le tinem pumnii. Sa speram ca romanii vor fi la putere si vom avea parte de trei victorii.

Catalin Morosanu va lupta cu Maurice Greene, in timp ce Benjamin Adegbuyi va da piept cu Anderson Silva in cadrul turneului Glory 38 de la Chicago, programat tot sambata dimineata

Si nu in ultimul rand, ce mai face Ionut Iftimoaie, cu ce se ocupa dupa ce a atarnat manusile in cui?

Ionut Iftimoaie se simte un om implinit, traieste intr-un oras micut (Comanesti - n.red.), dar tot mai cochet si asta pentru ca se lucreaza pe zi ce trece la bunastarea orasului. Sunt multe proiecte care sunt pe rol si vreau sa ma implic, ma refer la partea de management sportiv. Vreau sa dezvoltam cat mai mult viitorul sportului de pe Valea Trotusului, impreuna cu factorii de decizie.

Doroftei ii da un sfat pretios lui Bute inaintea revenirii in box - Interviu

Lupta dintre Lucian Bute si Eleider Alvarez va avea loc sambata dimineata, de la ora 05:30 (ora Romaniei), la Quebec. Intalnirea nu va fi televizata in direct in Romania, dar poate fi urmarita, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com.

Lupta lui Lucian Bute nu se vede in Romania: Nu pretul a fost problema

Lucian Bute (37 de ani) are 36 de lupte la profesionisti, dintre care 32 castigate (25 prin KO), 3 pierdute si una terminata la egalitate.

De partea cealalta, Eleider Alvarez (32 de ani) a boxat de 21 de ori la profesionisti si a castigat tot de atatea ori, de 10 ori prin KO.

Castigatorul acestei intalniri ar urma sa boxeze pentru centura mondiala WBC la categoria semigrea cu columbianul Adonis Stevenson.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iftimoaie lupta Bute Alvarez, #Bute Alvarez meci box , #stiri Lucian Bute