Lucian Bute a scapat de suspendare: Pugilistul nostru va reveni in ring

Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 12:23
22591 citiri
Lucian Bute a scapat de suspendare: Pugilistul nostru va reveni in ring
Foto: Hepta.ro

Lucian Bute a scapat de suspendarea pentru dopaj si poate reveni in ring.

Decizia a fost luata de Comisia de box a Districtului Columbia, care a acceptat scuzele romanului depistat pozitiv in luna aprilie, la meciul cu Badou Jack.

Lucian Bute a spus in fata comisiei care l-a audiat ca nu a consumat intentionat substante interzise si a reusit sa ofere explicatii solide, conform Journal de Montreal.

Sportivul nostru va plati 50 de mii de dolari unei organizatii care lupta pentru combaterea dopajului si poate reveni in ring.

Bute a acceptat o suspendare de 6 luni, dar aceasta a expirat pe 6 noiembrie.

In aceste conditii, romanul se va intoarce in ring in 2017, la o data ce nu este cunoscuta momentan.

La audieri, avocatii lui Lucian au demonstrat ca sportivul nostru nu s-a dopat intentionat. Ei au aratat ca moleculele de Ostarina gasite in organismul lui Lucian au fost cauzate de consumul unui produs contaminat, luat la recomandarea preparatorului fizic.

Daca nu ar fi fost iertat de aceasta comisie, Lucian ar fi fost suspendat probabil pentru trei ani, iar cariera sa s-ar fi incheiat.

Sportivul nostru si-a sustinut tot timpul nevinovatia si a continuat sa se antreneze, fiind convins ca va scapa fara o pedeapsa aspra. Deocamdata nu se cunosc detalii despre viitorul adversar, dar sunt sanse mari ca Bute sa lupte din nou pentru titlul IBF.

Bute a fost depistat pozitiv cu Ostarina pe 20 aprilie, la meciul cu Badou Jack. Ostarina nu este un steroid anabolizant, dar are aceeasi rezultat in privinta cresterii rezistentei si a masei musculare.

Lucian Bute, 36 ani, a fost campionul mondial IBF al categoriei din 2007 pana in 2012, interval in care si-a aparat centura de 9 ori. El are in palmares 32 de victorii (25 KO), un meci egal si 3 infrangeri la profesionisti.

C.S.

Quarterly Report - Editia 4

Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
Sute de candidaţi la alegerile europarlamentare din iunie, verificați dacă au colaborat cu Securitatea. Concluziile CNAS
214 candidaţi la alegerile europarlamentare au fost verificați de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii și în cazul lor au fost emise adeverinţe că nu au colaborat cu...
Opinie: Merge Klaus Iohannis până la capăt în cursa NATO?
Opinie: Merge Klaus Iohannis până la capăt în cursa NATO?
România i se opune lui Mark Rutte la șefia NATO și ca o formă de răzbunare pentru felul în care premierul olandez s-a opus mai bine de un deceniu aderării țării la Spațiul Schengen....
#Lucian Bute suspendare dopaj, #Lucian Bute testat pozitiv , #stiri Lucian Bute