Lucian Bute l-a batut mar pe Glen Johnson (Galerie foto)

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 04:41
22945 citiri
Lucian Bute l-a batut mar pe Glen Johnson (Galerie foto)
foto: daylife.com

Lucian Bute l-a batut clar duminica dimineata pe veteranul jamaican Glen Johnson si si-a aparat astfel cu succes, pentru a noua oara, centura IBF la categoria supermijlocie.

Pugilistul roman s-a impus dupa 12 runde, la puncte. Doi dintre cei trei arbitri l-au vazut invingator pe Bute in toate rundele, in timp ce al treilea arbitru l-a vazut pe sportivul nostru castigator "doar" in 11 runde.

Sustinut frenetic de spectatorii prezenti la "Pepsi Coliseum" din Quebec, Bute a intrat in ring pe melodia "Where the streets have no name" a celor de la U2 si nu i-a lasat nicio sansa lui Glen Johnson, pe care l-a dominat de la un cap la altul.

Dupa un start echilibrat de lupta, boxerul roman, care a parut mult mai bine pregatit fizic, a pus treptat stapanire pe centrul ringului si a inceput sa-l macine pe jamaican cu stanga care l-a facut celebru.

Runda dupa runda, Johnson a fost lovit de Bute, care, spre finalul partidei, a renuntat chiar la garda, in speranta ca-l va determina pe boxerul in varsta de 42 de ani sa se deschida mai mult.

Decizia arbitrilor nu putea sa fie decat una: victorie pentru Lucian Bute. A 30-a din tot atatea partide disputate la profesionisti.

Ce urmeaza pentru Bute? Foarte probabil o lupta impotriva invingatorului turneului Super Six, americanul Andre Ward sau englezul Carl Froch. O partida cu care pugilistul nostru le poate inchide gurile celor care ii contesta valoarea, asta daca n-a facut-o cumva dupa aceasta lupta cu Johnson.

2 milioane de dolari a incasat Lucian Bute dupa lupta cu Glen Johnson.

Lucian Bute, despre victoria cu Glen Johnson

Ati putut urmari, in format LIVE text, pe site-ul Ziare.com, lupta de box dintre Lucian Bute si Glen Johnson.

Desfasurarea luptei:

ora 04:41 - TOTI CEI TREI ARBITRI IL DAU CASTIGATOR PE LUCIAN BUTE

INFO:Asteptam decizia arbitrilor, insa nu poate fi decat una: VICTORIE PENTRU LUCIAN BUTE.

RUNDA 12:Bute a facut ce trebuia in aceasta ultima runda si a castigat fara probleme aceasta lupta, pe care a dominat-o de la un cap la altul.

RUNDA 11:O runda mai echilibrat, lipsita de lovituri puternice. Johnson e in cautarea KO-ului care mai poate sa-i aduca victoria in aceasta lupta, insa Bute da senzatia ca are lupta in mana.

RUNDA 10:Johnson abia mai reuseste sa-i faca fata lui Bute, care il macina cu lovitura dupa lovitura. Un nou scor de 10-9 pentru Bute si in runda 10.

INFO:Dupa 9 runde, Bute conduce cu 89-82.

RUNDA 9:Bute il loveste bine pe Johnson, iar jamaicanul e la un pas de a face cunostiinta cu podeaua. O repriza excelenta a boxerului roman, care mai poate pierde meciul doar daca e facut KO. 10-9 pentru Bute si runda aceasta.

RUNDA 8:Johnson a realizat ca e in dezavantaj pe cartonasele arbitrilor si a iesit la atac, insa Bute este pugilistul care loveste mai bine. Si aceasta runda ii e acordata boxerului roman, cu 10-9.

RUNDA 7:Bute e din ce in ce mai sigur pe el si boxeaza chiar fara garda. In ceea ce-l priveste pe Johnson, acesta nu risca deloc si mizeaza in continuare pe defensiva. Runda dominata clar de Bute. Cum era de asteptat, Bute a castigat cu 10-9 aceasta runda.

INFO:La jumatatea luptei, Bute il conduce pe Johnson cu 59-55.

RUNDA 6:Sportivului nostru incep sa-i intre loviturile, in timp ce Johnson da semne de oboseala. O repriza in care Bute chiar a lasat garda pentru a-l determina pe Johnson sa se deschida. Runda e castigata de Bute, cu 10-9.

RUNDA 5:Bute tine centrul ringului si-l preseaza pe Johnson, insa experienta acestuia isi spune cuvantul si reuseste sa se eschiveze bine. Runda ii revine boxerului roman, scor 10-9.

RUNDA 4:Bute a lovit mult, dar fara a-l pune in real pericol pe veteranul jamaican. Surprinzator, aceasta runda ii este acordata lui Glen Johnson, cu 10-9.

RUNDA 3:Bute a preluat centrul ringului si a dominat aceasta runda. Jamaicanul se eschiveaza insa bine. O noua runda castigata cu 10-9 de sportivul nostru.

RUNDA 2:In continuare cei doi se tatoneaza si nu se arunca in atac. Si aceasta runda a fost lipsita de lovituri de notat. 10-9 pentru Bute si in runda a doua, pe cartonasul aceluias arbitru.

RUNDA 1:O prima repriza echilibrata intre cei doi boxeri, de tatonare, lipsita de lovituri importante. Unul dintre cei trei arbitri i-a acordat repriza lui Bute, scor 10-9.

ora 03:50 - A INCEPUT LUPTA

ora 03:47 - Glen Johnson e huiduit de public in timpul prezentarii. De partea cealalta, Bute e aplaudat in picioare de toti spectatorii.

ora 03:45 - Arbitrul de ring le face prezentarile celor doi pugilisti.

INFO:16.000 de spectatori sunt prezenti in "Pepsi Coliseum", din Quebec.

ora 03:40 - Bute intra in ring pe melodia "Where The Streets Have No Name" a celor de la U2. Spectatorii din Quebec sunt in delir!

ora 03:36 - Glen Johnson si-a facut intrarea in ring.

ora 03:35 - INCEPE MECIUL DINTRE LUCIAN BUTE SI GLEN JOHNSON. Astfel, meciurile Allan Green (SUA) vs Sebastien Demers (Canada) si Rances Barthelemy (Cuba) vs Alejandro Barrera (Mexic) vor avea loc dupa lupta pugilistului roman. Organizatorii au luat aceasta hotarare pentru a respecta ora de start anuntata inca de la programarea galei.

ora 03:20 - Lupta s-a incheiat repede, in repriza a doua, cu victoria lui Pier Olivier Cote, prin KO.

ora 03:13 - Incepe meciul dintre Pier Olivier Cote (Canada) si Jorge Luis Teron (SUA).

INFO:Inca trei meciuri mai sunt de disputat pana la main-eventul galei de la "Pepsi Coliseum", din Quebec.

ora 02:43 - Schiller Hyppolite a castigat usor, in prima runda, prin KO.

ora 02:38 - Urmeaza meciul Schiller Hyppolite vs Dale Golden, ambii din Canada.

ora 02:34 - Steve Molitor se impune dupa 12 runde, la puncte.

ora 02:15 - Dupa lupta dintre cei doi canadieni, se vor mai disputa inca patru meciuri, iar apoi Lucian Bute si Glen Johnson vor urca in ring.

ora 01:50 - A inceput cel de-al doilea meci al galei, in care se lupta Sebastien Gauthie si Steve Molitor, ambii din Canada.

ora 01:41 - Kevin Bizier castiga prin KO in repriza a 3-a.

ora 01:30 - A inceput gala organizata de Interbox, al carei main-event e meciul lui Lucian Bute cu Glen Johnson. Primul meci al galei e cel dintre Kevin Bizier (Canada) si Christian Bladt (Danemarca).

INFO:Incepand cu ora 01:00, Ziare.com va transmite LIVE din Quebec toate informatiile dinaintea luptei.

INFO:Lucian Bute isi pune in acest meci pentru a noua oara in joc centura IBF la categoria supermijlocie. Pugilistul roman si-a mai aparat centura impotriva lui William Joppy, Librado Andrade (de doua ori), Fulgencio Zuniga, Edison Miranda, Jesse Brinkley, Brian Magee si Jean Paul Mendy.

INFO:Lupta are loc la Quebec (Canada) si e transmisa in direct in Romania de Money Channel.

INFO:Doua milioane de dolari este bursa lui Lucian Bute la acest meci, in timp ce Glen Johnson are o bursa de 1,3 milioane de dolari.

INFO:La pariuri, Bute e favorit clar, cu o cota de 1.07 la victorie, fata de 7.00 a jamaicanului.

INFO:68 de lupte are Johnson la profesionisti, dintre care 51 castigate, doua terminate la egalitate si 15 pierdute.

INFO:In ceea ce-l priveste pe Bute, acesta are 29 de meciuri la profesionisti, toate castigate, 24 dintre ele prin KO.

Avancronica luptei dintre Lucian Bute si Glen Johnson

Cine e Glen Johnson

In varsta de 42 de ani, Glen Johnson are in spate multe lupte importante si chiar victime celebre, precum Roy Jones Jr. Anul acesta, jamaicanul a boxat contra guralivului englez Carl Froch, in fata caruia a pierdut dupa 12 runde, la puncte.

A detinut in cariera sa mai multe titluri la diferite categorii si lupta cu Bute reprezinta pentru el sansa de a-si incheia pe cai mari cariera.

Au trecut fara probleme de cantar

Ambii sportivi au trecut fara probleme sambata dimineata de cantarul oficial.

Galateanul nostru a oprit cantarul la 75,843 kilograme, in timp ce adversarul sau a fost putin mai usor, cantarind 75,432 de kilograme. Limita maxima a categoriei supermijlocie e de 76,203 kilograme.

Bute a trecut proba cantarului si se va bate cu Johnson (Video)

Declaratii curajoase

Asa cum ne-a obisnuit, Bute n-a avut declaratii acide la adresa adversarului sau, insa nu acelasi lucru se poate spune si de Johnson, care l-a acuzat pe boxerul nostru ca ar fi ajutat de arbitri.

"Suntem prieteni de mult timp si vom ramane la fel si de duminica. Un lucru e sigur, in ring vom uita de aceasta prietenie. Viteza mea este cea care va face diferenta. Ne-am antrenat impreuna in 2009, dar de atunci mi-am imbunatatit stilul. Johnson va fi surprins" - Lucian Bute.

"Lucian are multe calitati, asta e sigur, dar are si multe slabiciuni. Nu vi le voi spune care sunt pentru ca i le veti dezvalui. Nu ma gandesc la posibilitatea de a ma retrage, deoarece voi fi campion mondial. Fie ca va fi prin knock-out, fie ca va fi prin decizie unanima, voi castiga. Stim insa ca lumea il vrea pe Bute invingator, doreste sa vada o confruntare intre el si castigatorul SuperSix. Aduceti-va aminte ce s-a intamplat la partida lui Bute cu Andrade. Lucian ar fi trebuit sa piarda, dar o decizie controversata a arbitrului de ring" - Glen Johnson.

Bute vs. Johnson - Duelul declaratiilor

In acest an, Lucian Bute a mai boxat cu irlandezul Brian Magee si francezul Jean Paul Mendy.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Bute batut Glen Johnson, #Bute batut puncte Johnson, #LIVE Bute Glen Johnson, #lupta Bute Glen Johnson, #lucian bute, #Glen Johnson , #stiri Lucian Bute