Croitoru: Sa ajuti microintreprinderile suna prost

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 13:43
1971 citiri
Croitoru: Sa ajuti microintreprinderile suna prost

"Sa ajuti microintreprinderile suna prost. Asta presupune transfer de bani de la buget. M-am gandit ca suntem intr-un an in care reducem salariile si pensiile. Termenul pana la care se aplica aceste masuri a fost stabilit 31 decembrie, dar discursul economic, bugetul si tot cadrul fiscal pe termen scurt e facut ca aceste masuri sa nu fie redresate niciodata", a declarat miercuri, Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

In Romania se manifesta, in prezent, un fel de ipocrizie colectiva, a mai declarat Lucian Croitoru, precizand ca exista mai multe probleme in ceea ce priveste rolul de comunicator al presei, investitiile publice si sistemele de sanatate, respectiv invatamant.

"Se manifesta un fel de ipocrizie colectiva. Si exista mai multe probleme. Problema salariilor - toata lumea se vaita de salarii, dar nimeni nu recunoaste ca salariul presedintelui si al priministrului este foarte mic in raport cu functia pe care o presupune. Si atunci mentinem ipoteza de coruptie la nivel inalt. De-aia nu putem avea in Guvern, nu neaparat cel actual, oameni pregatiti", a spus Croitoru, citat de Adevarul.

El a adaugat ca toti politicienii spun ca trebuie sa fie crescute investitiile publice, dar aproape 60% din cheltuielile din buget sunt pentru pensii, salarii si asistenta sociala. In plus, consilierul guvernatorului BNR a opinat ca sistemul public este unul distorsionat, "cu o fata monstruoasa", format din multe persoane care s-au pensionat la 40 de ani.

"Potrivit doamnei Vass (n.r. - Andreea Vass Paul, consilier al premierului Emil Boc), cel putin 300.000 de persoane s-au pensionat pe caz de boala fraudulos", a adaugat oficialul BNR.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Lucian Croitoru BNR, #Lucian Croitorul IMMuri , #BNR
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
A nu se uita ca "GRUPUL PDL DIN PARLAMENT" prin Avocatul Andrei curteaza Moscova neoficial pentru a veni sa se intalneasca "AT THE HIGHEST LEVEL" la Bucuresti ... KLANUL SUSTINE SOUTHSTREAM... GRUP=GUVERN ? = afaceri de care Parlamentul a aflat ieri ?!?