Croitoru: Nu am "nesimtire politica", am "simtire financiara" (Video)

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 13:37
4652 citiri
Croitoru: Nu am "nesimtire politica", am "simtire financiara" (Video)
Foto: Realitatea TV

Premierul desemnat Lucian Croitoru a dat replici neasteptate miercuri, in Parlament, pe masura interventiilor acide avute la adresa sa, in special de reprezentantii PNL, in timpul declaratiilor prilejuite de votul pentru investirea Cabinetului sau.

"In legatura cu mine s-a vorbit de nesimtire politica si pentru ca si fiica mea urmareste la televizor transmisia, s-ar putea intreba in ce sens este tatal ei nesimtit politic. Nu am nesimtire politica (...) Am venit pentru ca am 'simtirea financiara' pe care am incercat sa v-o descriu in detaliu in discursul meu", a replicat Lucian Croitoru la toate atacurile jignitoare ale liderilor coalitiei majoritate, PSD-PNL.

"Nu cred ca cineva din Parlament trebuie sa ma intrebe ce caut aici: urmez procedurile constitutionale", a mai explicat acesta, reamintind ca presedintele i-a incredintat un mandat pe care considera ca trebuie sa il duca pana la capat.

"Si pentru ca s-a apelat la religie si la versuri, ii spun domnului Crin Antonescu, pentru care in principiu am tot respectul, urmatoarele", a continuat Lucian Croitoru incepand sa recite "Pelerinii" de Lucian Blaga.

"Pelerini prin Indii sunt.

Ei trec rauri, codri, munte,

si se fac ei insisi punte,

cand o tin spre locul sfant.

Se aduna norii, marea,

ca sa-i vada cum masoara,

rand pe rand, a mia oara,

chiar cu trupul - calea, zarea.

Pelerini prin vai, prin mit,

La Banares, la Madura,

isi intind in praf faptura.

Gandul lor e dovedit.

Omul nu-i decat masura

unui drum de implinit."

"De aceea sunt, domnule Antonescu, azi, aici", a adaugat Croitoru, in aplauzele sustinatorilor sai, parlamentarii PD-L.

In privinta reprosurilor adresate de la tribuna Parlamentului de fostul ministru de Finante, liberalul Varujan Vosganian, premierul desemnat a tinut sa reaminteasca faptul ca BNR, Ministerul de Finante si celelalte institutii financiare colaboreaza strans, existand intalniri saptamanale pe probleme tehnice.

"Eu personal din 2005 incontinuu am avertizat in calitate de consilier si prieten, pe domnul Vladescu, pe domnul Vosganian, pe domnul Pogea. Le-am spus de multe ori ca finantele nu sunt pe un drum bun si ca politica fiscala indeplinita nu este cea adecvata", a declarat Lucian Croitoru, dedicandu-i si lui Vosganian, care este si scriitor, cateva versuri din "Glas de seara" a lui Lucian Blaga:

"Din prag un gind se uita lung.

Sa-l las in casa? Sa-l alung?

Cuvint incearc-a se rosti:

Veni-va zi! Veni-va zi!"

Croitoru si-a incheiat interventia in Parlament in aplauzele democrat-liberalilor, multumind tuturor parlamentarilor pentru timpul acordat.

In replica, Varujan Vosganian s-a repezit la tribuna parlamentului si a recitat din Eminescu: "Era pe cand nu s-a zarit, azi il vedem si nu e".

"Sa revenim la lucrurile serioase", a incheiat dezbaterile conducatorul de sedinta, presedintele Senatului, Mircea Geoana, invitand parlamentarii la consultarile premergatoare votului pentru investirea Guvernului.

Quarterly Report - Editia 4

La alegerile din 9 iunie vom ști în timp real câți oameni merg la vot. Colectarea datelor se va face printr-un sistem informatic de monitorizare și prevenire a votului ilegal
La alegerile din 9 iunie vom ști în timp real câți oameni merg la vot. Colectarea datelor se va face printr-un sistem informatic de monitorizare și prevenire a votului ilegal
Colectarea datelor privind prezenţa la vot a populaţiei, la alegerile din 9 iunie, se va face în timp real, a anunţat, marţi, 28 mai, Biroul Electoral Central. Totul prin intermediul...
Jocurile politice care îl țin încă pe Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO. ”Biden nu are ce să-i ofere”
Jocurile politice care îl țin încă pe Klaus Iohannis în cursa pentru șefia NATO. ”Biden nu are ce să-i ofere”
Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura pentru funcția numărul unu în NATO și chiar și în ciuda unei susțineri covârșitoare pentru Mark Rutte din partea statelor membre NATO, inclusiv...
#Guvern Croitoru, #investire guvern Croitoru, #Lucian Croitoru Parlament, #Croitoru versuri parlament , #premier