Geoana: Formarea unei majoritati pentru Croitoru a esuat

Luni, 19 Octombrie 2009, ora 17:48
2247 citiri
Geoana: Formarea unei majoritati pentru Croitoru a esuat
Foto: Antena 3

Formarea unei majoritati in jurul premierului desemat de Traian Basescu sa convinga Opozitia sa-l sustina a esuat, a anuntat, luni, liderul Mircea Geoana, care a adaugat ca, alaturi de ceilalti patru lideri, solicita presedintelui Romaniei depunerea mandatului de catre Lucian Croitoru.

"Dupa intalnirea pe care unii colegi or sa o aiba cu domnul Croitoru, propunem o declaratie politica care va fi adresata presedintelui Romaniei, semnata de cei cinci lideri, in care vom solicita sa constate esecul demersului de formare a unei majoritati in jurul domnului Croitoru si ii vom sugera presedintelui Basescu si domnului Croitoru depunerea mandatului si intrarea intr-o logica onesta de construire a unui Guvern legitim", a anuntat Geoana.

Liderul PSD a avansat chiar solutia unor noi consultari la Cotroceni: "In loc sa facem aceasta sarada, acest joc de-a propunerile pe care le initiaza domnul Basescu, mai onest si mai corect ar fi sa existe o consultare noua intre presedinte si partidele parlamentare, inclusiv aceasta majoritate de 65%, pentru a putea sa degajam o solutie prin care domnul Iohannis sa devina rapid un prim-ministru al Romaniei cu o majoritate confortabila in Parlament".

Declaratiile liderului PSD sunt similare celor ale liderului PNL, Crin Antonescu, care a anuntat ca parlamentarii liberali au hotarat redactarea unei scrisori de sustinere a lui Klaus Iohannis pentru functia de prim-ministru, pe care o vor inainta presedintelui Traian Basescu.

Antonescu a precizat ca ii vor cere, de asemenea, sefului statului sa-i retraga mandatul lui Lucian Croitoru.

PSD nu face troc pe persoane sau portofolii, spune Cristian Diaconescu

PSD nu va face niciun troc politic, a declarat Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, adaugand ca social-democratii isi doresc politici publice coerente de la viitorul Guvern.

"Nu se pune problema sa intram intr-o dezbatere nominalizanta, pentru ca nu este vorba despr eun targ (...), este vorba de discutii pe programe, pe oferte de politici publice", a declarat Cristian Diaconescu, la Realitatea TV.

In ceea ce priveste propunerea premierului desemnat, Lucian Croitoru, potrivit careia Ministerul de Interne ar urma sa revina PSD daca va deveni premier, Diaconescu a declarat ca aceasta propunere "nu este serioasa".

"Nu este o propunere serioasa, nu se poate discuta pe portofolii in aceasta faza", sustine Diaconescu, adaugand ca "trocul pe persoane sau pe portofolii nu este solutia adecvata".

"Cel mai important este sa vina oferte din partea viitorului premier, care o fi acela, cu privire la viitorul program de guvernare si directiile spre care se indreapta Romania", a declarat Diaconescu.

Cristian Diaconescu a adaugat ca e posibil ca Mircea Geoana sa fie prezent la intalnirea de marti cu Lucian Croitoru, si a subliniat ca acordul intre PSD si PNL privind sustinerea premierului nu se va formaliza intr-o coalitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#esec formare majoritate Croitoru, #depunere mandat Lucian Croitoru, #Guvern Romania premier Basescu majoritate parlamentara , #premier