Urmariti pe Ziare.com: Croitoru a negociat cu sustinatorii lui Iohannis

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 07:42
2936 citiri
Urmariti pe Ziare.com: Croitoru a negociat cu sustinatorii lui Iohannis

Dupa ce premierul desemnat de Traian Basescu, Lucian Croitoru, a negociat cu liderii PD-L luni, acesta s-a intalnit marti si cu Opozitia unita, formata din PSD, PNL si UDMR.

Lucian Croitoru a declarat, luni, la finalul discutiilor cu reprezentantii PD-L, ca intentioneaza sa ceara PSD doua-trei nominalizari pentru conducerea MAI.

Astfel, Lucian Croitoru a incearcat sa "momeasca" PSD sa intre la guvernare si sa renunte la sustinerea lui Iohannis pentru functia de premier. Croitoru ar fi spus ca si-a dorit ca prima intalnire sa fie cu liderii PSD.

El a precizat ca PD-L s-a declarat deschis si flexibil pentru a colabora la guvernare.

Croitoru le-a transmis liderilor PD-L mesajul ca tot ce urmeaza in perioada urmatoare in Romania, alegerile, evolutia sectorului privat depind de buna gestionare a banilor publici.

Si premierul interimar Emil Boc a declarat luni, in urma discutiilor cu Lucian Croitoru, ca PD-L acorda sustinere politica formarii Guvernului si nu au discutat despre nominalizari sau portofolii de ministere, ci despre programul de guvernare.

"PD-L acorda sustinere politica formarii guvernului Croitoru. Evident ca acest cabinet va fi format in conditiile lui si in urma negocierilor pe care le va avea cu restul partidelor politice. De asemenea am prezentat in cadrul intalnirii cateva din obiectivele PD-L in cadrul procesului de consultare", a declarat Boc.

PSD, PNL, UDMR, PC si reprezentantii grupului minoritatilor nationale l-au invitat pe premierul desemnat, Lucian Croitoru, la o intalnire comuna, marti, la Sala Drepturilor Omului din Palatul Parlamentului.

Lucian Croitoru mai are cinci zile la dispozitie pentru a forma Guvernul.

Urmariti pe Ziare.com cum s-au desfasurat negocierile, pas cu pas

13:00 Lucian Croitoru, premierul desemnat, a anuntat ca mesajul catre partide va fi ca Romania are nevoie in urmatoare doua luni de 3,5 milioane euro pentru a-si finanta cheltuielile.

13:55 Liderii majoritatii Parlamentare au ajuns la negocieri. Printre ei nu se numara si liderul PNL Crin Antonescu.

14:01 Premierul desemnat a ajuns la Sala Drepturilor Omului de la Parlament.

14:10 Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat inainte de a intra la negocierile cu premierul desemnat Lucian Croitoru ca liberalii nu s-au razgandit si-l sustin in continuare pe Klaus Iohannis.

14:11 Membrii delegatiei UDMR au afirmat inainte sa intre la discutii ca nu si-au schimbat pozitia in privinta lui Klaus Iohannis, dar dialogul nu strica. Marko Bela a precizat ca nu a venit sa se razgandeasca.

14:45 Marko Bela a declarat la sfarsitul intalnirii cu Lucian Croitoru ca partidele politice si-au reafirmat decizia de a-l sustine pe Klaus Iohannis si nu se pune problema sa sprijine un alt guvern.

14:50 Mircea Geoana a declarat ca l-a anuntat pe premierul desemnat, Lucian Croitoru, ca nu obtine majoritatea pe care o cauta pentru a se prezenta in Parlament si majoritatea parlamentara il sustine energic pe Klaus Iohannis.

14:55 Lucian Croitoru a declarat la iesire de la discutii cu liderii partidelor politice ca el nu este un pion, ci, mai degraba, este o solutie. Premierul desemnat a adaugat ca este deschis la discutii in continuare.

15:00 Ludovic Orban a spus la iesirea de la negocieri ca PNL nu-l sustine pe Lucian Croitoru si ca acesta a parut un "om aflat intr-o situatie extrem de neplacuta, a fost extrem de incurcat".

15:35 Klaus Iohannis, sustinut de majoritate pentru functia de prim-ministru, a delcarat marti ca totul depinde in acest moment de presedintele Traian Basescu si finalul rundei de dezbateri era previzibil.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Croitoru negocieri PSD PNL, #Lucian Croitoru formare Guvern , #premier