Cum o sa-l pice PD-L pe Croitoru

Duminica, 25 Octombrie 2009, ora 16:23
5010 citiri
Cum o sa-l pice PD-L pe Croitoru

Tot ce se petrece in campania electorala are scopul sa-i dea impresia unui roman sarac, care poarta la gat cheita de la cutia cu pateu, ca va pipai in buzunar, din 7 decembrie, un carnet de cec-uri.

Asupra mintilor intrebatoare au loc desanturile oamenilor de bine care vor sa le transforme temerile in hore, si pentru asta, nimeni nu e de inlocuit, ci doar de sacrificat de ochii lumii.

Guvernul lui Lucian Croitoru e un caz-scoala de manipulare, dar totodata, pare desprins din tratatul cu bancuri cu Bula, un fel de coloana a infinitului a umorului romanesc iscat cand natiunea se desteapta si realizeaza ca de necaz, trebuie sa faci haz, altfel faci nani la cap.

Tigrul era o pisica

In ultimele zece zile, premierul desemnat a fost prezentat natiunii drept omul care va reusi sa induplece marea finanta sa sponsorizeze lipsa de strategie de iesire din criza. "Poate-un tigru sa apara din padurea tutelara", se pregatea terenul izbavirii. Si-a programat intalniri cu partidele din opozitie ca sa afle raspunsul la o intrebare retorica, n-a schitat nici un zambet, avand azimutul evitarii colapsului.

I-a trimis pe romani la dictionar, ca sa caute "tehnocrat", si dupa ce s-a prins electoratul ca suna bine, ca are parfum de premiul Nobel pentru economie, s-a dovedit ca putea sa anunte formula magica dupa primul flit dat de PSD-PNL. In loc de povesti cu zane, povesti cu povesti.

Lucian Croitoru a amanat impresia ca in Romania, cineva poate strange la un loc 15 specialisti, nu 15.000, si a infipt sub antet un guvern unde doua treimi sunt vechii ministri. Dar a purces la mutari cel putin bizare, daca n-ar fi fost menite a induce ideea ca PD-L nu tine cu dintii de Vasile Blaga la Interne, deci il poate trimite oricand la Turism sau la Casa Pionierilor.

Haina de victima

Fireste ca acest guvern nu va conduce niciodata tara. Scopul lui este sa pice cu succes. Printre doamna Sulfina, Croitoru (convenim ca el, ca sa nu aglomeram spatiul) a presarat anume cativa specialisti, si aici e mare arta a jocului.

De pilda, Bogdan Aurescu, constructorul succesului de la Haga privind delimitarea platoului continental. Se induce urmatoarea idee: un tip care s-a zbatut sa le aduca romanilor petrodolari va fi respins de coalitia platita de Dinu Patriciu, unul dintre beneficiarii instrainarii avutiei nationale. Nu-i asa ca-i magistral?

Urmeaza Emeric Saghi pentru Interne, un diplomat cu Jaguar (nu Porsche sau Ferrari, sa retinem!), vazut excelent la Bruxelles. Cristian Vladescu, trecut pe la Comisia Europeana, expert in managementul politicilor de sanatate, sef al comisiei prezidentiale care a creionat bubele din materie si alifiile necesare.

Pai cum sa-i pici pe astia? Sa-i! Ca sa poti ulterior sa comanzi natiunii sa incremeneasca de greata observand ca atata materie cenusie e respinsa doar din considerent de agenda personala, aflata in conflict cu interesul national.

O posibila rocada

Eu cred ca PSD ar trebui sa voteze "pentru". Ar putea sa investeasca acest guvern numai pentru a demonstra ca este in stare sa-si sacrifice foaia de parcurs de dragul tarii. Ar avea mai putin de pierdut decat dupa ce masinaria lui Traian Basescu va scoate profit marsand pe incapacitatea social-democratilor de-a vedea mai departe de lungul nasului.

Astfel, Croitoru va deveni premier cu acte in regula, iar strategia lui Traian Basescu va fi facuta tandari. Cred ca isi doreste sa provoace alegeri anticipate, pentru ca PD-L sa profite de cota sa pentru a sari de 40 la suta si a fi in stare sa faca guvern alaturi de UDMR si minoritati.

Ceea ce ma duce cu gandul la altceva: pedelistii sunt in stare sa tranteasca ei formula Croitoru, ca sa nu existe nici un risc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#PDL Lucian Croitoru, #Guvern Lucian Croitoru , #stiri Lucian Croitoru