Dragnea: PSD nu participa la castingurile organizate de Lucian Croitoru

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 13:12
1748 citiri
Dragnea: PSD nu participa la castingurile organizate de Lucian Croitoru

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca social-democratii nu participa la castingurile organizate de Lucian Croitoru, dar in acelasi timp a acuzat ca prefectii numiti pe ultima suta de metri de Emil Boc comit abuzuri grave.

"PSD nu participa la castinguri organizate de domnul Lucian Croitoru. Oricum mi se pare o diversiune ieftina atunci cand ne-au cerut sa numim 2 - 3 persoane pentru Ministerul de Interne. Atentionam insa ca prefectii numiti de Emil Boc comit abuzuri grave si asta intareste suspiciunea de frauda electorala", a mai declarat presedintele Consiliului Judetean Teleorman.

Liviu Dragnea sustine ca in acest moment a fost declansat razboiul prefectiilor pentru sectiile de vot, dar nu ar trebui sa uite ca primarii fac propunerile pentru sefii sectiilor de votare.

"Prefectii numiti de Emil Boc comit abuzuri grave si decid in mod ilegal sa nu accepte liste propuse de primari. Prefectii PD-L cer schimbarea listelor si cele mai multe refuzuri se refera la primarii PSD. Aceste actiuni intaresc suspiciunea de frauda", a mai declarat social democratul.

Emil Boc imparte banii in mod inegal

Liviu Dragnea a transmis un avertisment ca Emil Boc a alocat in sedinta de Guvern de joi bani pentru baze sportive rurale si pentru infrastructura rurala, insa sumele au fost impartite inegal, adica cei mai multi s-au dus la primariile PD-L.

"Emil Boc are de gand sa dea partea leului pentru primariile PD-L. Si potrivit anexelor hotararii de Guvern emisa joi s-au alocat 16 milioane de lei, adica 3,7 milioane de euro, pentru construirea de baze sportive in mediul rural. 9,97 % primesc primariile PSD, 29% PNL, UDMR 12,12 %, altii 4,45%, iar restul se duce la primariile PD-L. Din banii pentru programul de dezvoltare al infrastructurii din total 52,2% merge la PD-L, 25,7% PNL, 11,4% PSD si UDMR 7%", a precizat secretarul general al PSD.

Liviu Dragnea i-a cerut premierului demis Emil Boc sa revizuiasca aceste sume inainte de a publica aceste hotarari in Monitorul Oficial.

"In conditiile in care PSD are cel mai mare numar de primari din Romania, au depus proiecte au fost aprobate proiectele ii cer lui Emil Boc sa revina asupra anexelor si sa distribuie banii in mod egal si corect. Acest comportament este abuziv si discretionar, iar cetatenii din acele localitati nu pot beneficia de modernizare. Este incalificabil si este cu atat mai demn de condamnat cu cat Guvernul este unul demis. Ii cer lui Emil Boc sa nu publice hotararile in Monitorul Oficial", a mai precizat Dragnea.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Liviu Dragnea acuza Boc, #imparti inegal bani, #Lucian Croitoru , #stiri Lucian Croitoru