Lucian Croitoru: Romania este intr-o recesiune, nu intr-o criza

Joi, 20 Mai 2010, ora 23:21
2344 citiri
Lucian Croitoru: Romania este intr-o recesiune, nu intr-o criza
Foto: Wallstreet.ro

Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, a declarat joi ca Romania nu a ajuns inca intr-o criza, ci este in recesiune.

"Romania este intr-o recesiune, nu intr-o criza. O criza inseamna panica, cozi la banci, deteriorarea leului intr-un mod care confisca economiile", a declarat joi la TVR, Lucian Croitoru.

Consilierul guvernatorului BNR sustine insa ca se poate iesi din situatia actuala daca sunt luate masurile din programul de austeritate.

"Daca intr-adevar se iau aceste masuri si se implementeaza si masurile de restructurare, daca nu se balbaie nimeni, intr-o perioada scurta, lucrurile isi vor reveni", a adaugat Croitoru.

Lucian Croitoru adauga ca principalele probleme ale Romaniei vin din deficitul sistemului de asigurari sociale si din evaziunea fiscala. Aceasta din urma nu a putut fi rezolvata in 20 de ani de la Revolutie, aminteste Croitoru.

"De 20 de ani, niciodata indiferent de sistemul de impozitare, nu s-a colectat mai mult de 32% la bugetul de stat", a declarat consilierul lui Mugur Isarescu.

Lucian Croitoru aminteste ca romanii nu sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru bunurile si serviciile de la stat, avand in vedere calitatea acestor bunuri si servicii oferite.

"Nu i se spun poporului roman doua adevaruri: unul, platitorii de impozite din Romania nu sunt dispusi sa plateasca pentru bunurile pe care le furnizeaza statul mai mult de 32%. Doi, o crestere de taxe va fi absorbita de bugetul asigurarilor sociale sau in cealalta gaura (...) care este evaziunea fiscala. De aceea, noi la BNR niciodata nu am sustinut marirea de taxe", explica Lucian Croitoru.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Lucian Croitoru, #Croitoru recesiune, #Croitoru Romania criza , #stiri Lucian Croitoru
Comentarii
Poza rc
rc
rank 5
placut sa mai auzi si argumente logice din cand in cand
Poza cesky_hamericka
cesky_hamericka
rank 1
Acest ginerica de profesie a auzit cumva despre conceptul de "criza structurala" popularizat de guvernatorul Mugur Isarescu si ceilalti specialisti autentici ?