Despre Lucian Iliescu

Lucian Iliescu s-a nascut la 24 iulie 1946, in Giurgiu.

Este casatorit si are doi copii.

Printre pasiunile sale se numara sportul, in special fotbalul.

Studii

Este inginer, absolvent al Facultatii de Mecanica a Institutului Politehnic Bucuresti, promotia 1969.

 Cariera profesionala

 In perioada 1977-1989, Lucian Iliescu a fost director general al ICMUG Giurgiu. In 1990 a fost inginer principal la Centrala de Utilaj Energetic Nuclear Bucuresti, iar din 1990, pana cand a fost ales pentru prima data primar, a fost manager al SC Gabluc SA Giurgiu, firma specializata in produse chimice.

Cariera politica

Fost membru al Comitetului Central al PCR, fost lider al PSM Giurgiu, actualmente este lider judetean al Partidului National Liberal. Intre PCR si PNL, Iliescu a fost si liderul local al, PSM, formatiune condusa de Ilie Verdet. La alegerile din 1996 acesta a castigat fotoliul de primar, sustinut de PSM, iar dupa scurt timp a trecut în barca liberala.

Din 1996, cand a fost ales pentru prima data primar al Municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu a fost reales de inca trei ori. Primarul municipiului Giurgiu si, totodata, candidatul USL la un nou mandat in fruntea orasului, Lucian Iliescu, ocupa pozitia a saptea in topul celor mai bogati candidati la alegerile locale din vara lui 2012, cu trei case si 32.561 mp de teren.

In fata zvonurilor potrivit carora nu va mai candida, in 2012, la alegeri, Lucian Iliescu a declarat: "Probabil ca unii si-ar dori sa nu mai candidez, dar pentru asta ar trebui sa ma roage frumos si sa dovedeasca faptul ca au calitati si realizari care sa-i recomande la o functie atat de plina de responsabilitati".

Premii si distinctii

Lucian Iliescu a fost decorat cu Crucea Patriarhala a Bisericii Ortodoxe Romane, a obtinut mai multe diplome pentru proiecte realizate in Giurgiu, precum si patru premii de excelenta din partea portalului administratie.ro. In 2009, a obtinut "Trofeul de excelenta pentru contributia deosebita adusa la promovarea si dezvoltarea atletismului romanesc", oferit de Federatia Romana de Atletism.

Aparitii in presa

Activitatea primarului de Giurgiu a fost urmarita in special de presa locala, care l-a criticat pentru modul in care cheltuie banii publici. De exemplu, de 1 si 8 martie 2012, a cheltuit aproape 500 de milioane de lei pentru o petrecere data pentru femeile din Consiliul Local Giurgiu.

Doamnele s-au delectat cu flori, prime si o trupa de stripperi adusa de la Bucuresti. Petrecerile de 1 si 8 Martie de la Giurgiu au fost finantate cu bani publici prin hotãrari ale Consiliului Local al Municipiului. Acelasi Lucian Iliescu a aprobat calatorii in strainatate ale consilierilor locali. Potrivit presei locale, in 2005, doi consilieri au plecat "in misiune" in Anglia, Scotia si Tara Galilor, excursie care a costat 4.746 euro, iar alte trei consiliere au plecat in Franta, Finlanda, Estonia si Rusia, intr-o excursie care a costat 6.525 euro.

Lucian Iliescu
Lucian Iliescu

Data nasterii: 24 iulie 1946

Cariera:  primar al Municipiului Giurgiu, membru PNL

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Lucian Iliescu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.