Ziare.com

Isar: Romania, unica din Europa cu potential de crestere de 5% pe mai multi ani

Joi, 28 Iunie 2012, ora 20:34

   

Isar: Romania, unica din Europa cu potential de crestere de 5% pe mai multi ani
Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, a declarat joi, ca Romania este singura tara din Europa care are un potential de crestere de circa 5%, timp de mai multi ani.

In opinia oficialului guvernamental, argumentele sunt faptul ca tara noastra este o economie mare din perspectiva europeana, asigura macrostabilitatea, este in interiorul UE, dar nu are euro ca moneda locala, are caracteristicile unei economii emergente, ceea ce pentru un investitor inseamna rentabilitate superioara.

Isar a afirmat ca Romania este acum ca Polonia in urma cu 7 ani si nu are un ciclu de dezvoltare corelat cu statele mature sau cu campionii zonei, ceea ce inseamna ca este o destinatie corecta pentru investitii.

Ministrul delegat a mai aratat ca autoritatile se concentreaza pe pastrarea macrostabilitatii in interiorul acordurilor cu institutiile financiare internationale si pe reaprinderea economiei, incercand sa refaca un proces de reindustrializare privata a Romaniei.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Isar a mentionat ca in ultimii ani potentialul de crestere economica a Romaniei a scazut de la 5-6%, cat indicau modelele econometrice initial, la 2-3%, dar potentialul poate reveni la nivelul anterior, in timp ce cresterea reala se poate apropia de potential.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1783 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

EXOTERICUL CE-A JUCAT

LEUL PE BURSA, impotriva Romaniei, doreste sa imparta Romania, pe felii cu potential maxim de profit, fratilor de vizionare a clitorisului de rit Gelu Voican-Voiclescu! L-am ascultat, dragilor, in emisiunea D-lui Moise Guran, la TVR2. Si astfel am aflat pentru cine toata lupta asta a HOTULUI intelectual prim al Romaniei! Daca-ti stii ce ofertanti asteapta la granite... Cautati emisiunea de ieri seara a D-lui Guran! Merita! "Exotericii" ne ingroapa! In frunte cu Hrebenciuc si clientii lui via tradiceanu cu ai lui! Saraca primadona, i-o mai fi cedand si ei niste comisioane? Asa, pentru suportul moral?! Ca vin si transfrontalierii, nu va temeti!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor