Isar: Ministerul Economiei se va implica in negocierea taxei clawback

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 23:47
1825 citiri
Isar: Ministerul Economiei se va implica in negocierea taxei clawback
Foto: Arhiva

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a declarat, miercuri, ca Ministerul Economiei, cu permisiunea Ministerului Sanatatii, se va implica in negocierea taxei clawback, la propunerea industriei.

"Ministerul Economiei, cu permisiunea Ministerului Sanatatii, se va implica in negocierea pe taxa de clawback, la propunerea industriei. Pana acum, principalii negociatori erau Ministerul Sanatatii si Ministerul de Finante. Acum, cu permisiunea lor, am intrat si noi in discutie", a mentionat Isar.

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri a mentionat ca unul dintre "reprosurile" aduse de mediul privat a fost acela ca "sunt lasati in voia celor care au expertiza functionala doar la nivel de sanatate si finante".

Taxa clawback, moartea lenta a industriei farmaceutice - Interviu Ziare.com

"Unul dintre reprosurile care ni s-au adus de catre mediul privat este acela ca sunt lasati in voia celor care au expertiza functionala doar la nivel de sanatate, respectiv la nivel de finante, de aceea am decis sa ne implicam si noi in proces", a mentionat Isar.

Taxa clawback a devenit extrem de controversata, deoarece ar putea duce la retragerea unor medicamente compensate de pe piata, ceea ce ar afecta o multime de pacienti.

In plus, producatorii ar putea da faliment, avand in vedere ca suma pe care trebuie sa o dea inapoi statului este uriasa.

In aceste conditii, unii producatori au anuntat ca vor sa isi scoata din lista de compensate medicamentele proprii, pentru a nu mai plati taxa, sau chiar sa le elimine din portofoliu.

Taxa clawback reprezinta banii pe care firmele de medicamente trebuie sa ii dea inapoi statului. Daca Guvernul aloca bani pentru aceste medicamente, insa consumul e mai mare, atunci producatorii trebuie sa acopere diferenta.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Isar Ministerul Economiei negocieri taxa clawback, #Ministerul Economiei negocieri taxa clawback, #negocieri taxa clawback, #taxa clawback Romania , #ministru delegat pentru mediul de afaceri
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Bai Isarovici, producatorii ca producatorii, important pentru USL...