Ziare.com

Lucian Isar: Oamenii de afaceri nu vor taxe mai mici, ci plata la timp

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 12:05

   

Lucian Isar: Oamenii de afaceri nu vor taxe mai mici, ci plata la timp
Investitorii locali nu cer autoritatilor reducerea taxelor pentru a-si putea extinde afacerile, ci mai curand vor ca relatia dintre ei si stat sa se imbunatateasca, sustine Lucian Isar, ministru delegat pentru mediul de afaceri.

"Nu este reducerea taxelor, ci imbunatatirea relatiei si termenelor de plata in relatia cu autoritatile locale. Aici trebuie imbunatatit timpul de raspuns si eficienta birocratica. De asemenea, procedurile de reorganizare pot fi imbunatatite. Prin initiative cum ar fi noua lege a IMM-urilor care va fi aprobata in curand, actionam energic pentru corectarea acestor probleme", a declarat Isar intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei.

Oficialul guvernamental a mai precizat ca a avut numeroase intalniri, in ultimele 40 de zile, de cand a fost investit, cu reprezentantii mediului de afaceri pe care a incercat sa-i convinga de faptul ca Executivul Victor Ponta este unul "pro-business".

"Intalnirile cu mediul de afaceri au fost foarte productive, in sensul in care am incercat permanent sa le dovedim ca suntem un guvern pro-business, care doreste sa se implice mult mai activ in rezolvarea problemelor cu care se confrunta mediul de afaceri.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Ca atare, ne-am implicat in probleme semnalate de mediul de afaceri, explicand cu argumente de business care sunt restrictiile si elementele care trebuie incluse in solutia finala. Colaborarea cu organizatiile la nivel patronal poate fi imbunatatita, iar in perioada urmatoare va fi lansat un Consiliu Consultativ pentru Relansare Economica", a completat Lucian Isar.

Nu in ultimul rand, ministrul delegat pentru mediul de afaceri a mai punctat faptul ca a lansat deja un "dialog cu cu toate reprezentantele economice straine in Romania" si a inceput "activitatea pregatitoare pentru lansarea a 8 poli de crestere in toata tara".

"Numirea mea a avut loc acum o luna si 10 zile. In acest timp am lansat initiative complexe pentru atragerea investitiilor straine. Am lansat un dialog cu toate reprezentantele economice straine in Romania si am inceput activitatea pregatitoare pentru lansarea a 8 poli de crestere in toata tara. Am reluat si imbunatatit procesul de selectie a managementului privat pentru companiile statului.

In perioada urmatoare se va finaliza restructurarea arhitecturii de consilieri externi, un institut de pregatire in relatii economice internationale, legea IMM-urilor a iesit din perioada de dezbatere publica si a fost inclusa pe legea de abilitare", a precizat Lucian Isar.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1508 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De unde a aparut habarnistul asta?

Cum adica nu vor taxe mai mici oamenii de afaceri?
Asta e dus cu capul?
De aia e hemoragie de firme inclusiv romanesti, pentru ca taxele sint aberant de mari.
Primul pas ce trebuie facut in vederea cresterii economice e scaderea dramatica a taxelor si a TVA, dublata de eliminarea totala a ajutoarelor sociale.
Nu exista alta cale. Dar dintr-un guvern de plagiatori gasesti tot felul de specimene respectiv personajul asta care habar nu are despre ce vorbeste.

 

acest ministru nu minte : ,,oamenii de afaceri'' adica baietii

destepti care fac afaceri cu statul vor banii mai repede...

afaceristii cinstiti vor reducerea taxelor.....si a birocratiei...


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor