Ministrul Lucian Isar anunta o masura "stranie"

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 16:36
2735 citiri
Ministrul Lucian Isar anunta o masura "stranie"
Foto: lucianisar.com

Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, a declarat, miercuri, ca se lucreaza la un sistem de stimulare pentru mediul de afaceri, respectiv impozit zero pentru profitul care depaseste nivelul realizat in anul anterior, masura pe care o aprecieaza ca fiind "stranie".

"Referitor la tema fiscalitatii, in masurile pe care am vrea sa le vedem in urmatoarele sase luni nu exista masuri de reducere a taxelor, singura la care lucram este una mai stranie, probabil pentru unii da, functioneaza dupa modelul de business si o verificam daca poate fi implementata: inseamna impozit zero pentru profitul ce depaseste ce s-a produs intr-o anumita perioada anterioara, in 2011 sau trimestre din 2011", a declarat Isar, in cadrul unei conferinte.

"Practic, este un sistem de stimulare, astfel incat mediul privat sa produca mai mult decat a produs in 2011, sau daca nu poate sa produca macar sa arate un profit mai mare", a continuat acesta.

El a mentionat ca tema salariilor si a pensiilor a fost depasita si ca acum sunt doar ecouri pe care le mentine presa. De asemenea, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri a spus ca problema coruptiei va fi abordata punctual.

"Referitor la coruptie, eu mizez pe zona de investitii si exporturi. Noi atacam destul de frontal, deja am pregatit o scrisoare catre consilierii de comert ai celorlalte tari care activeaza in Romania sa ne dea lista de probleme unde s-au blocat si pe ce punct. Aceasta nu o abordam la nivel de sistem, ci punctual", a sustinut Isar.

Referitor la partea de evaziune, el a explicat ca a fost urgentat acel demers care a fost inceput, pentru ca givernarea anterioara nu a putut atinge tinta stabilita.

"Prin urmare, veti vedea o activitate mai intensa din punct de vedere al evaziunii fiscale" a reiterat Isar.

Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Avocat celebru, speriat de introducerea banilor care expiră, pe model chinezesc: „Am zis că nu se poate, dar se va întâmpla din 2030"
Sergiu Vasilescu, unul dintre cei mai cunoscuți avocați din România, specializați în fiscalitate, respectiv în crypto, avertizează cu privire la pericolul iminent cu care se vor confrunta...
#Lucian Isar impozit zero profituri, #impozit zero profituri, #Lucian Isar impozit zero , #ministru delegat pentru mediul de afaceri