Viceprimarul Lucian Judele a lăsat Lacul Como pentru Sectorul 3. Candidatul care joacă „finala” pentru Sectorul 3 și vrea să oprească paveliada

Publicitate electorala
Luni, 27 Mai 2024, ora 13:08
45335 citiri
Viceprimarul Lucian Judele a lăsat Lacul Como pentru Sectorul 3. Candidatul care joacă „finala” pentru Sectorul 3 și vrea să oprească paveliada

Lucian Judele candidează din partea Alianței Dreapta Unită pentru că vrea să facă în Sectorul 3 ceea ce a făcut Nicușor Dan la Capitală – să curețe primăria de corupție, să curețe bugetul de cheltuieli exorbitante și să facă administrație pentru oameni.

Pe 9 iunie are loc o adevărată Finală pentru Sectorul 3, între candidatul Alianței Dreapta Unită și primarul Negoiță de la PSD. Lucian Judele nu este un politician obișnuit. Este un om care și-a dedicat la propriu viața și cariera oamenilor cu diverse probleme și un profesionist care cunoaște, din prima linie, nevoile și prioritățile cetățenilor. Este ghimpele din coasta lui Robert Negoiță din ultimii ani.

Cine este Lucian Judele: viceprimarul oamenilor

Viceprimarul Lucian Judele se descrie drept un om al oamenilor, un politician care pune pe primul loc interesele cetățenilor pe care îi reprezintă. Și chiar a făcut asta.

A locuit o vreme în afara țării, în Italia, în cochetul orășel de pe malul Lacului Como, unde a dezvoltat programe pilot de asistență medicală la domiciliu. În 2016, la îndemnul unui tânăr ministru al Sănătății către toți românii din diaspora, a decis să se întoarcă în România, în București, și să pună umărul la schimbarea în bine. După 3 decenii de la căderea comunismului, i se părea că România este hotărâtă să se vindece de cancerul corupției. Evenimentele din 10 august 2018 l-au determinat să se implice politic și să se înscrie într-un partid.

În octombrie 2020, Lucian Judele a fost ales viceprimar al Sectorului 3 din partea Alianței USRPLUS, de o majoritate, atunci, de dreapta, din Consiliul Local. A primit atribuții asupra Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

În cele doar 4 luni cât a avut atribuții, Lucian Judele a inițiat mai multe proiecte benefice direct pentru cetățeni. A dispus ca plata contribuției pentru hrană datorată de părinți să se facă și prin transfer bancar sau cu cardul, un lucru care părea imposibil în unele instituții ale statului. A inițiat un proiect de digitalizare a evidenței serviciilor de îngrijire pentru fiecare beneficiar din centrele aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. A început demersurile pentru construirea unui centru social care să ofere asistență medicală și calificare pentru persoanele defavorizate, dar și pentru înființarea Serviciului de Asistență Socială Comunitară pentru a crește calitatea vieții persoanelor vulnerabile care locuiesc în zonele defavorizate din Sectorul 3.

A desfășurat campanii de conștientizare a consecințelor grave pe care le are violența domestică asupra femeilor și copiilor care, de multe ori, sunt martori sau chiar victime directe.

A continuat să lupte, deși Robert Negoiță a vrut să îi închidă gura

Puterea politică a schimbat, însă, voința oamenilor și toate aceste proiecte au fost oprite odată cu retragerea atribuțiilor de către primarul Negoiță. Primarul s-a răzbunat pe omul care începuse să arate neregulile din primărie.

Cu toate acestea, Lucian Judele a continuat să lupte pentru binele cetățenilor Sectorului 3 și să-și facă proiectele cunoscute.

Fără atribuții, cu buget zero, a organizat, în parteneriat cu Institutul Oncologic Fundeni, sesiuni de testare gratuită pentru depistarea cancerului de col uterin, România aflându-se pe primul loc din Europa la rata de incidență și de mortalitate din cauza acestui tip de cancer.

Lucian Judele a continuat să salveze vieți, nu numai prin prevenție, ci și prin asigurarea stocurilor de sânge din grupe rare pentru copiii bolnavi de leucemie care au nevoie de transfuzii regulate, pentru pacienții care au intervenții chirurgicale sau sunt victime ale accidentelor grave. În parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină, Lucian Judele a organizat în ultimii 3 ani evenimente lunare de donare de sânge în locuri prietenoase din Sectorul 3, creând o comunitate de peste 1000 de donatori. Primul eveniment de colectă mobilă de sânge a fost destinat exclusiv angajaților din Primăria Sectorului 3, întrucât Lucian Judele a considerat că administrația publică locală trebuie să fie un exemplu pentru cetățeni.

Lucian Judele și-a petrecut toată copilăria în apropierea unui parc, doar traversa strada pentru a ajunge în Parcul Crângași. De aceea, nu a putut rămâne nepăsător când copacii din zona retrocedată a Parcului IOR au început să fie otrăviți și, apoi, incendiați, ci a făcut demersuri pentru protejarea acestora. A solicitat public Poliției Locale a Sectorului 3 să supravegheze zona pentru identificarea făptașilor și pentru prevenirea altor incendii, a inițiat proiecte de Hotărâre de Consiliu Local pentru instalarea de camere de supraveghere în apropierea zonei retrocedate, dar și pentru încheierea unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București pentru recuperarea zonei retrocedate și reîntregirea Parcului IOR. Aceste proiecte au fost respinse de majoritatea din Consiliul Local loială lui Negoiță.

Ghimpele din coasta lui Negoiță, lupta pentru interesul public

Viceprimarul Lucian Judele s-a opus de fiecare dată proiectelor inițiate de primarul Negoiță prin care se cheltuiau netransparent milioane de euro din bugetul local.

A reclamat cu consecvență șantierele nelegale din Sectorul 3, precum șantierul din bd. Theodor Pallady, nr. 45D, unde se construia ilegal un bloc, fără niciun fel de autorizație, folosind fără drept resursa umană și utilajele unei societăți din administrarea Consiliului Local Sector 3 în beneficiul părinților primarului Negoiță.

A reușit să oprească construcțiile ilegale pe terasa din fața Tribunalului Sectorului 3 destinate familiei administratorului public al Sectorului 3, un apropiat al lui Negoiță, dar și construcția ilegală a unei spălătorii auto în Parcul Teilor în locul căreia avem, în prezent, o bază sportivă.

A depus mai multe plângeri penale la Direcția Națională Anticorupție împotriva primarului Robert Negoiță. Recent, a depus plângere penală atât împotriva primarului, cât și a administratorului public al Primăriei Sectorului 3, care a demisionat la scurt timp după aceea pentru a evita să răspundă în fața Consiliului Local, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și înșelăciune în contracte de lucrări de peste 15 milioane de euro.

Sectorul 3 este căpușat de 3 mandate de primarul Robert Negoiță pentru interesele familiei sale și ale apropiaților de partid, fapt adus la cunoștința opiniei publice și de presă. Lucian Judele este determinat să oprească risipa din bugetul Sectorului 3 și să investească banii în proiecte cu adevărat necesare cetățenilor, pentru un viitor modern și corect al sectorului, construit prin transparență, responsabilitate și participarea activă a tuturor cetățenilor.

Planurile lui Lucian Judele pentru Sectorul 3: spitale, școli și oprirea paveliadei

Lucian iubește oamenii și Bucureștiul. De fapt, acesta este motivul pentru care a intrat în politică. Pentru Sectorul 3, Lucian Judele are în plan construirea unui spital. Este marele lui proiect.

Un spital care să ofere servicii medicale de urgență, tratamente ambulatorii pentru bolnavii cronici și intervenții realizate cu echipamente de ultimă generație. Pentru copii, vrea să înființeze puncte pediatrice de urgență, iar pentru seniorii Sectorului 3 a conceput un program de asistență socio-medicală la domiciliu.

Candidează pentru că vrea să investească în educație, să construiască creșe și grădinițe noi în fiecare cartier, să doteze școlile cu aparatură și să încurajeze performanța în Sectorul 3. Lucian Judele consideră că Primăria Sectorului 3 trebuie să asigure masa caldă sănătoasă fiecărui copil, atât la creșă și grădiniță, cât și la școală, precum și un program de funcționare în toate unitățile de învățământ de la 8:00 la 17:00, adaptat programului de lucru al părinților.

Candidează pentru că dorește să pună stop paveliadei de sute de milioane de euro și distrugerii spațiului verde din Sectorul 3, să refacă grădinile de bloc distruse de administrația Negoiță și să recupereze zona retrocedată din Parcul IOR pentru a o reda cetățenilor.

Candidează ca să sprijine persoanele cu dizabilități, prin infrastructură adecvată, să devină membri activi ai societății. Candidează pentru a construi locuințe pentru tineri și pentru familiile aflate în dificultate.

Mesajul său este că Se poate să avem o administrație corectă în Sectorul 3 și să oprim risipa banilor, bani care trebuie să ajungă în proiecte pentru oameni!

CMF: 21240009

Un membru USR condamnă alianța cu Forța Dreptei și PMP: „O decizie greşită din multe motive”
Un membru USR condamnă alianța cu Forța Dreptei și PMP: „O decizie greşită din multe motive”
Deputatul USR Iulian Bulai s-a declarat mulțumit de afirmațiile Elenei Lasconi, candidată la șefia USR, privind o posibilă rupere a alianței cu PMP și Forța Dreptei (FD). Parlamentarul a...
Bătălie mare pe șefia USR. Cine sunt cei 10 candidați la funcția de președinte al formațiunii
Bătălie mare pe șefia USR. Cine sunt cei 10 candidați la funcția de președinte al formațiunii
Uniunea Salvaţi România anunţă luni că 10 membri USR şi-au depus candidatura pentru preşedinţia USR până duminică noaptea, la ora 24.00, în termenul stabilit. Elena Lasconi,...
#lucian judele, #primaria sectorului 3, #alegeri, #USR , #stiri politice
  1. Clotilde Armand aruncă săgeți spre șeful AEP: ”Bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”
  2. Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
  3. Nicolae Ciucă surprinde: ce făcea președintele PNL în timp ce Marcel Ciolacu urmărea România - Ucraina de pe Allianz Arena - FOTO
  4. În ce măsură se poate repeta scenariul Iliescu-Vadim la alegerile prezidențiale din 2024: „Se poate crea o stare de spirit negativă”
  5. Noi rezultate la alegerile locale. Cum se poziționează PSD față de PNL
  6. PNL, gata să trădeze PSD. În speranța că va da viitorul preşedinte, ar putea trece în opoziție SURSE
  7. BEC a respins cererea de renumărare a voturilor în orașul Constanța, dar și în trei județe din țară
  8. Optimism în USR după rezultatele slabe la alegeri: ”Vom reporni partidul cu toată forţa”. Noi informații despre viitoarea conducere
  9. Lucian Bode nu scapă de decizia de plagiat: ”A pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces” FOTO
  10. Opinie: Îl vrea Ciolacu pe Geoană prezidențiabil?