Ziare.com
Lucian Mandruta

Despre Lucian Mandruta

Lucian Mandruta, supranumit Balbuta de carcotasi, este jurnalist, aviator si inginer. S-a facut remercat printr-o lunga cariera in televiziune de la SOTI devenit ProTV pana la Antena 1.

Nascut pe 15 septembrie 1967, la Bucuresti, Lucian Mandruta este casatorit cu Ioana, medic neurochirurg, cu care are doi copii: Mihai si Matei.

In ianuarie 2010 a trecut printr-un scandal legat de o presupusa amanta, care a tinut prima pagina a ziarelor.

Studii

In 2003 a absolvit Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, Universitatea Bucuresti

A absolvit in 1990 Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Institutului de Contructii Bucuresti

Activitate in televiziune

Din martie pana in iunie 2010 a prezentat emisiunea de satira politica "Paine si circ" la Antena1

In perioada octombrie 2003 - februarie 2010 a prezentat principalul buletin de stiri la Antena1, Observator 19, alaturi de Alessandra Stoicescu

In perioada 1997 - 2003 a fost producator si moderator al emisiunii „Profetii despre trecut”, un talk-show politic la Pro TV, cu Silviu Brucan.

In perioada 1996 - 1999 a prezentat Stirile ProTV

Intre 1994 si 1995 a prezentat stirile la Tele 7ABC

In perioada 1992-1993 a prezentat stirile la postul TV SOTI

In 1991 a lucrat ca editor pentru AM Press News Agency

Alte activitati profesionale

Din 2006 este lector la Facultatea de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti.

Este manager si administrator unic al: Sign Factor SRL (Companie de productie TV), Alter Media SRL (companie de training in media si branding).

Scrie editoriale in Dilema (saptamanal cultural), Jurnalul National, Saptamana Financiara si in revista The One (publicatie ce apartine Andreei Esca).

In perioada 2000-2003 a fost director la Ziarul Financiar

A scris cateva carti precum: Fabrica de tamiie, Ce nu incape in prompter, dar a contribuit si la o carte ce curpinde povestirile a peste 100 de persoane publice referitoare la copilaria lor, la bunicii lor.

Despre televiziune

"De televiziune nu te saturi tu, se satura televiziunea de tine. Sau el, publicul. Eu am intrat in televiziune pentru ca voiam sa schimb lumea - era o alta epoca, veneam din Liga Studentilor, aveam o misiune, nu o cariera de urmat. Ideea ca as putea fi platit pentru asta mi se parea chiar ciudata. Sa fii platit pentru ce-ti place? Unde s-a mai pomenit?", spunea Lucian Mandruta intr-un interviu pentru EVZ.

Viata personala

Viata lui Lucian Mandruta nu a fost usoara. "Am fost un copil fara bani de-acasa, ca nu era de unde: de la 18 ani ma intretin singur", explica el in acelasi interviu. In timpul studentiei, a tras cabluri la Magazinul Unirea, corpul Splai, apoi la Casa. A fost si functionar la o antrepriza, si portar de noapte la 23 August, mai tarziu.

Acum, Lucian Mandruta este casatorit cu Ioana din 2000 si are impreuna cu ea doi baieti, Mihai si Matei. Ioana este si mama unei fete, Andreea, din prima casatorie.

Episodul 'amanta'

In ianuarie 2010, Lucian Mandruta a fost surprins de paparazzi in compania unei blonde, in ipostaze care ii dovedeau infidelitatea fata de sotie.

Jurnalistul si-a cerut apoi scuze, in direct, sotiei Ioana si copiilor. "Familia mea este alaturi de mine, chiar daca am gresit enorm. Imi cer scuze Ioanei, lui Matei, Andreei si lui Mihai, pentru lucrurile grele care urmeaza pentru ei in perioada urmatoare", le-a transmis stiristul, prins cu mata-n sac.

Scandalul cu Mihaela Radulescu

In martie 2009, in urias scandal intre Mihaela Radulescu si Lucian Mandruta tinea prima pagina a ziarelor. Aflata in plin divort cu scantei de Elan Schwartzenberg, Mihaela Radulescu a izbucnit in emisiunea ei, "Duminica in familie".Era suparata pe Mandruta, care ii luase un interviu lui Elan. Ea le-a batut obrazul colegilor ei de trust "care au preferat sa fie cumparati de banii unui milionar", insa nu l-a numit concret pe Mandruta.

Acesta insa a ripostat. "Daca e vorba de mine, declar in mod oficial ca sunt gata sa-l infiez pe Ayan, copilul Mihaelei si al lui Elan! De fapt, cer oficial custodia copilului! Pentru ca ei, amandoi, mi-au dovedit ca nu sunt in stare sa se poarte ca niste parinti responsabili care sa isi poata creste copilul. Eu am trei copii. Unde mananca trei, mai poate manca unul. Sunt convins ca pot sa-l cresc mai bine, in limitele unor valori morale care, intre altele, nu includ spaga", i-a dat replica Lucian Mandruta in "Cotidianul".

Aviator si navigator

Lucian Mandruta detine de mai multi ani licenta de pilot si a declarat in 2010 ca "sexul este supraevaluat, zborul este mult mai incitant".

In plus, Mandruta e si navigator. In 2008 a reusit sa obtina cea mai mare performanta a sa in materie de yachting in cadrul Regattei Mircea, terminand cursa pe primul loc, dupa ce, in acelasi an, urcase pe podium si la Regatta Marii Negre.

Lucian Mandruta
Lucian Mandruta

Data nasterii:  15 septembrie 1967

Cariera:  prezentator de stiri, moderator talk-show, editorialist

Evenimente importante:  - scandalul "amanta" in ianuarie 2010

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Lucian Mandruta, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor