PSD a propus la Ministerul Culturii un fost director al CanCan si Libertatea. Cine e Lucian Romascanu

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 14:36
10721 citiri
PSD a propus la Ministerul Culturii un fost director al CanCan si Libertatea. Cine e Lucian Romascanu
Foto: Senat

Lucian Romascanu, propus de PSD sa preia Ministerul Culturii, este senator si presedinte al Comisiei pentru cultura si media, precum si membru in Comisia pentru afaceri europene din Senat.

S-a remarcat insa ca director al tabloidelor CanCan si Libertatea, precum ca executive manager al televiziunii Kanal D.

Iata lista ministrilor Guvernului Tudose si cele mai noi reactii in format LIVE TEXT

Potrivit CV-ului publicat pe site-ul Senatului, si-a inceput activitatea ca account manager la Vinexport Trading SRL, iar apoi a ocupat functia de country coordinator la Amorim&Irmaos (Korken Schiesser GmbH) si director vanzari la Mediapro Holding.

Ulterior, a mai lucrat ca managing director la HL Display Romania SRL, managing director la Best Print Services SRL si consilier management al PDG la Societatea Romana de Televiziune - TVR.

A absolvit Liceul B.P. Hasdeu din Buzau si Facultatea de Comert din cadrul ASE Bucuresti. Totodata, este si absolvent al programului Executive MBA la University of Washington, Seatlle/ Asebuss Bucuresti.

Ce avere are

Lucian Romascanu are, potrivit declaratiei de avere, un teren intravilan in comuna Mogosoaia, judetul Ilfov, de 500,75 mp, cumparat in anul 2007. Jumatate este detinut de el si jumatate de sotia sa.

Are si doua case, tot in Mogosoaia, cu o suprafata de 216 mp, cumparate in 2007.

Ministrul nominalizat pentru Cultura are si un autoturism Kia Sorento, din anul 2008, si un Citroien C1 din anul 2012.

Mai detine si ceasuri si bijuterii in valoare de 15.000 de euro, dobandite intre anii 2007-2015.

In ceea ce priveste conturile bancare, are doua deschise la ING in anul 2007, unul in euro si altul in lei. La cel in euro soldul este de 14.680,63 euro iar cel in lei este zero.

Si la Raiffeisen Bank are doua conturi in lei. Primul este deschis in 2006 si are un sold de 1.000 de lei, iar cel de-al doilea a fost deschis in 2015 si are 11.450 de lei.

Are si doua pensii private la NN Asigurari de Viata. La prima contribuie din 2000 si are pana acum 36.170.58 lei, iar la a doua s-a inscris in 2009 si detine 60.209,61 lei.

Romascanu are si daorii. El a contractat in 2007 un credit la ING Bank, in valoare de 14.240,01, scandent in 2019.

A castigat in ultimul an fiscal 10.342 de lei de la firma Secoma si 2.180 de lei, ca senator. De asemenea, sotia sa, consilier parlamentar in Camera Deputatilor, a castigat 52.135 de lei. Ca unic asociat al firmei Secoma, Romascanu a avut dividende nete in valoare de 175.975 de lei. I-au fost restituiti 63.000 de lei - contributie la campania electorala.

Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
Alegerile locale vor fi reluate în două comune din județele Mureș și Alba, după ce candidații din data de 9 iunie au înregistrat număr egal de voturi. Astfel, comunele în care se va relua...
Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
Aproape jumătate din lista europarlamentarilor români care urmează să își preia mandatul sunt nume noi în panoplia Parlamentului European. Printre aceștia sunt atât foști miniștri,...
#Lucian Romascanu ministrul Culturii , #ministrul Culturii
  1. Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
  2. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  3. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  4. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  5. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  6. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  7. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  8. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  9. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea
  10. Cum va arăta USR în era Lasconi: ”Dacă vrei să fii relevant în spațiul public, trebuie să arăți că ai câștigat o luptă”