Cine este Lucian Rusu, noul secretar general adjunct al Guvernului. Membru de partid din studenție, propulsat în diverse funcții de director

Joi, 10 Noiembrie 2022, ora 16:30
2608 citiri
Cine este Lucian Rusu, noul secretar general adjunct al Guvernului. Membru de partid din studenție, propulsat în diverse funcții de director
Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi Lucian Rusu a ajuns director la primul loc de muncă dinainte să termine studiile FOTO Facebook / Lucian Rusu

Prim-vicepreşedintele PNL Iaşi Lucian Rusu a fost numit secretar general adjunct al Guvernului. Înscris în PNL încă din studenție, acesta a făcut parte din mai multe comisii energetice și a lucrat în sectorul energetic.

Rusu a mai fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului în perioada decembrie 2019 - martie 2021.

Acesta a lucrat timp de zece ani la o companie privată din domeniul energiei, iar în perioada cât a activat la Secretariatul General al Guvernului a avut în coordonare companiile de transport în energie electrică şi gaze naturale, respectiv Transelectrica şi Transgaz. Totodată, Lucian Rusu a răspuns de Secretariatul de Stat pentru Culte, a coordonat Parteneriatului pentru o Guvernare Deschisă şi a gestionat activitatea Inspectorilor Guvernamentali.

În prezent este prim-vicepreşedinte în Biroul Permanent Judeţean PNL Iaşi iar la nivel naţional a fost ales în Curtea de Onoare şi Arbitraj a PNL şi activează ca vicepreşedinte în Comisia de energie a PNL.

Conform CV-ului personal, Rusu și-a luat diploma de licență în 2008, la Facultatea de Electrotehnică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. În aceeași perioadă acesta se înscris și în PNL în calitate de simplu membru. În paralel cu studiile de master per care le finalizează în 2009, Rusu este propulsat în funcția de director adjunct la Direcția Județeană pentru Tineret Iași, pentru ca mai apoi, să fie consilier în cadrul aceleiași instituții până în 2010.

Până în 2019, când devine secretar de stat, liberalul devine de două ori director general la S.C. Tinmar Energy S.A, o companie de energie cu capital românesc. În paralel, tânărul era și consilier parlamentar, mai întâi la Camera Deputaților, între 2014 - 2016, iar mai apoi la Senat între 2017 - 2019.

#lucian rusu, #PNL, #Guvernul Romaniei, #secretar general , #stiri PNL