Trei directori de la Posta Romana au fost dati afara din cauza datoriilor companiei

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 17:59
3553 citiri
Trei directori de la Posta Romana au fost dati afara din cauza datoriilor companiei
Foto: site Posta Romana

Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) companiei Posta Romana a decis joi revocarea din functie a trei membri ai Consiliului de Administratie: Dante Stein, Bogdan Florian Matei si Bogdan Cristian Patriniche, a anuntat joi actionarul majoritar al companiei, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

"Decizia a fost luata avand in vedere managementul defectuos care a condus la acumularea de datorii mari intr-o perioada scurta de timp. Recent, compania a anuntat ca se afla in iminenta incapacitate de plata", arata un comunicat emis de Ministerul Comunicatiilor.

In sedinta actionarilor s-a constatat totodata implinirea duratei mandatului lui Horia-Andrei Bud.

Ministerul Comunicatiilor, in calitate de actionar majoritar, i-a numit membri provizorii in Consiliul de Administratie pe Adrian-Daniel Gavruta (secretar general adjunct in cadrul ministerului) si pe Carmen-Mihaela Danet (director general al Directiei Generale Economice, Achizitii Publice si Administrativ din cadrul MCSI).

Alaturi de acestia, din board-ul Postei mai fac parte: Ioan Bejan si Benoit Pleska, numiti administratori luna trecuta, precum si Florin Luca, administrator din partea Fondului Proprietatea.

"Noul Consiliu de Administratie al Postei Romane se va intruni in perioada imediat urmatoare pentru a-si alege presedintele si pentru a stabili modul de indeplinire a masurilor prevazute in planul strategic de redresare a companiei, aprobat ieri (miercuri, 27 septembrie, nr.) in Guvern", adauga oficialii ministerului.

Guvernul a aprobat miercuri un memorandum ce presupune masuri pentru redresarea activitatii companiei nationale Posta Romana, intre acestea fiind cresterea veniturilor, reorganizarea companiei prin infiintarea centrelor de profit la nivel regional, dar si renegocierea contractelor existente.

Posta Romana este detinuta de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, in proportie de 75%, si de Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%.

Posta a anuntat recent ca a inregistrat, in primele sase luni din acest an un profit operational brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), in crestere cu 6,6% fata de perioada similara a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, in acelasi interval, la 17,8 milioane de lei, in crestere cu 12,5% fata de primele sase luni din 2016.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#schimbare consiliu administratie Posta Romana , #ministrul Comunicatiilor