Ministrul Sova promite ca din noiembrie se va circula pe A3, legatura cu soseaua Petricani: Imi asum termenul

Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 11:31
5725 citiri
Ministrul Sova promite ca din noiembrie se va circula pe A3, legatura cu soseaua Petricani: Imi asum termenul
Foto: Arhiva Facebook/ PSD Bacau

Lucrarile la tronsonul autostrazii Bucuresti-Ploiesti, dintre centura Capitalei si soseaua Petricani, ar putea fi finalizate pana in luna noiembrie a acestui an, iar daca dezvoltatorul ar fi angajat mai multi muncitori, lucrarile ar fi fost gata mai repede, sustine ministrul Transporturilor, Lucian Sova.

Portiunea aproape 6 kilometri, iar ultimii 3 km, spre zona Pipera, vor avea iluminat public si parcari.

"Termenul de finalizare este depasit, trebuia sa fie gata la 30 august. Am cerut CNAIR in mod expres si scris sa apere interesele statului roman si sa evalueze cu foarte mare responsabilitate - pe care o voi monitoriza si eu - daca exista argumente sa nu se mai acorde o extensie de timp.

Astazi cand vorbim, practic, penalitatile curg in defavoarea antreprenorului.

Pe de alta parte, monitorizez proiectul si modul de executie, de doua ori pe saptamana merge un secretar de stat responsabil cu implementarea care are discutii cu constructorii.

Tot de doua ori pe saptamana merge si un consilier personal, de la cabinetul meu, un om cu bogata experienta in implementare de proiecte care monitorizeaza totodata acolo", a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Sova.

Desi exista o mobilizare slaba, se inregistreaza progrese, spune el.

"Pot sa estimez ca, in standardul de astazi de lucru, practic aceasta conexiune va fi deschisa la sfarsitul lui octombrie. Orice muncitor in plus pe care constructorul l-ar aduce acolo - dar nu prea o face - ar putea scurta cu zile, saptamani terminarea proiectului.

Practic, mai au doar de turnat asfaltul, toate viaductele sunt facute, sunt turnate betoanele, tot ce inseamna structura de rezistenta este facut. Se lucreaza acum la realizarea conexiunilor cu soseaua Petricani, este inchisa o banda", a afirmat Sova.

Acesta subliniaza ca au fost luate autorizarile de la Politie si Primaria Capitalei pentru a folosi acea banda, pentru "a lipi" asfaltul de la Autostrada A3 de cel de la Soseaua Petricani.

"Daca lucreaza asa cum au lucrat in ultima saptamana, pot termina in noiembrie. Daca ar lucra mai bine, ar putea termina mai devreme. Am mare grija ca nu cumva Compania de Drumuri sa nu acorde vreo extensie de timp nejustificata", a mentionat ministrul.

Lucrarile la acest tronson, intre soseaua Petricani si centura Capitalei, trebuiau sa fie gata inca din 2015, dar contractul a fost reziliat de CNAIR. Noul contract a fost semnat in februarie 2016 cu asocierea Aktor SA - Euroconstruct Trading '98.

CNAIR plateste circa 130 de milioane lei fara TVA pentru acest proiect.

Potrivit Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe o portiune de 3,3 km, A3 va dispune de iluminat public si parcari. Portiunea catre zona Pipera va avea trei noduri rutiere: unul la intersectia cu Str. Petricani, unul la intersectia cu str. Gherghitei si unul str. Popasului.

Portiunea dintre soseaua Petricani si strada Gherghitei A3 este proiectata ca bulevard cu trei benzi pe sens. Viteza maxima admisa intre strazile Petricani si Gherghitei, pe cele trei benzi, va fi de 80 km/h, iar intre Strada Gherghitei si Strada Popasului va fi de 100 km/h.

UE țintește plățile în numerar. Ce limite vor fi aplicate pentru a reduce spălarea banilor
UE țintește plățile în numerar. Ce limite vor fi aplicate pentru a reduce spălarea banilor
Un nou regulament al Uniunii Europene privind combaterea spălării banilor include o limită pe tranzacțiile în numerar. Legea prevede un plafon de 10.000 de euro pentru plățile în numerar...
Schimbări la zborurile către Spania. Ce trebuie să știe românii care vor călători în trei mari orașe
Schimbări la zborurile către Spania. Ce trebuie să știe românii care vor călători în trei mari orașe
Operatorul de zboruri low-cost Wizz Air a anunțat că va muta temporar o parte din zborurile de pe Aeroportul Otopeni pe Aeroportul Băneasa, începând din luna iulie. Zborurile pe care Wizz...
#Lucian Sova circulatie A3, #circulatie A3 Soseaua Petricani , #ministrul Transporturilor
  1. UE țintește plățile în numerar. Ce limite vor fi aplicate pentru a reduce spălarea banilor
  2. Câți români returnează, în realitate, ambalajele SGR. Motivul principal pentru care aceștia accesează sistemul de reciclare
  3. Schimbări la zborurile către Spania. Ce trebuie să știe românii care vor călători în trei mari orașe
  4. Cum poți opri Facebook și Instagram să-ți folosească datele pentru a-și antrena inteligența artificială
  5. e-TVA. Guvernul discută vineri măsurile criticate de mediul de afaceri pentru că ar crește costurile și ar implica mai multă muncă
  6. Uniunea Europeană impune taxe suplimentare pentru importurile de mașini electrice din China
  7. Atenție la ce postezi pe internet! Cum îți poate folosi propaganda rusă imaginile în scopuri proprii VIDEO
  8. Se schimbă bonurile fiscale: Informațiile obligatorii care trebuie tipărite. Cine sunt contribuabilii scutiți de la e-Factura
  9. ASF propune prelungirea plafonării RCA. Ciolacu: "Va împiedica apariția unor dezechilibre pe piață”
  10. Benzina se scumpește din nou. Cum arată prețurile în stațiile de alimentare