Ludovic Orban il vrea pe Crin Antonescu premier, nu presedinte

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 15:08
1822 citiri
Ludovic Orban il vrea pe Crin Antonescu premier, nu presedinte
Foto: Arhiva

Deputatul PNL Ludovic Orban crede ca liberalii ar trebui sa conduca viitorul guvern USL, iar Crin Antonescu sa fie premierul care sa impuna politici de dreapta, nu presedintele tarii.

"Romania are astazi nevoie de o guvernare liberala, toti analistii spun ca masurile de austeritate, de reducere a cheltuielilor publice nu sunt suficiente pentru iesirea din criza, ci e nevoie de masuri liberale, de stimulare economica, a investitiilor, consumului. PNL ar trebui sa se bata pentru pozitia de prim-ministru", a declarat deputatul PNL, informeaza Adevarul.

De asemenea, Orban crede ca PSD ar trebui sa vina spre dreapta, nu PNL sa devina de stanga.

"Pentru ceea ce se intampla astazi in Romania, evident PSD-ul trebuie sa vina spre dreapta, spre masuri liberale, pentru ca nu ai altceva. Pe de alta parte, Crin Antonescu s-a prezentat si a fost votat de Delegatia Permanenta a PNL in postura de candidat la prim-ministru si a si prezentat un guvern din umbra. Discursul lui Antonescu poarta mai putin amprenta liberalismului pentru ca, gandindu-se probabil la un scrutin de alegeri direct in care-l voteaza tot electoratul, incearca sa-si compatibilizeze si electoratul provenit de la PSD, care are serioase rezerva fata de anumite masuri liberale ", a mai spus acesta.

Orban crede ca Antonescu ar putea schimba locul cu Ponta, in ceea ce priveste functiile, liderul social democrat sa candideze la functia de presedinte, dar nu exclude si o posibila candidatura a lui Sorin Oprescu.

"Mai ales ca in cateva sondaje optimiste am vazut ca domnul Ponta a inceput sa creasca precum Fat Frumos. Daca PNL va fi la guvernare cu pozitia de prim-ministru, atunci poate sa candideze cine vrea, Victor Ponta, Sorin Oprescu, Alexandru Athanasiu", a conchis Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Ludovic Orban Crin Antonescu premier, #aplica masuri dreapta guvernare , #Crin Antonescu