Orban: Nu e prima oara cand sunt trimis la plimbare

Marti, 16 Februarie 2010, ora 21:46
3216 citiri
Orban: Nu e prima oara cand sunt trimis la plimbare

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, isi declara public sprijinul pentru liderul PNL, Crin Antonescu, dar si opozitia fatisa fata de ideea sustinuta de acesta, a unor candidaturi pe liste la Congresul din martie.

"Am declarat public ca il voi sutine pe Crin Antonescu pentru un nou mandat de presedinte, dar voi sustine si democratia, aplicarea principiilor liberale, in primul rand in PNL si in viata publica (...) Vreau sa candidez la functia de prim-vicepresedinte al PNL, intr-un mecanism de alegere democratic caracteristic liberalilor prin candidaturi individuale", a declarat Orban marti, la Antena3.

Spre deosebire de Crin Antonescu, Orban considera ca listele de candidaturi afecteaza atat dreptul membrilor de partid de a candida pe anumite functii, cat si dreptul votantilor de a alege.

"Vine un candidat la presedintie cu niste oameni pe care ii pune pe o lista (...) iar delegatii care vin la Congres, care reprezinta crema partidului, au in fata lor liste", a explicat Orban nemultumit ca acestia trebuie sa aleaga automat si presedintele si echipa de conducere.

"Nu poate sa spuna un om care e membru al unui partid politic: 'eu sunt mai destept decat toata tara sau decat partidul, imi pun eu oamenii pe lista' ", a mai comentat Orban, punctand ironic ca in opinia sa "formatiunile politice nu sunt SRL-uri".

Intrebat daca va candida la functia detinuta in prezent de Crin Antonescu, Orban a raspuns: "eu nu ma joc cu vorbele si cu candidaturile. Daca voi candida o voi face pentru ca voi avea motive serioase".

Referitor la relatiile sale cu actualul lider PNL, Orban a ocolit raspunsul, replicand insa ca "nu e prima oara cand sunt trimis la plimbare" si reamintind situatii similare, cand s-a aflat in conflict cu presedinti ai partidului, cum ar fi Theodor Stolojan sau Calin Popescu Tariceanu.

"Eu am un dialog cu toti colegii mei. Inclusiv cu domnul Antonescu, in masura in care doreste sa discutam", a mai comentat Ludovic Orban.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ludovic Orban PNL, #Orban primvicepresedinte, #Orban candidaturi Congres PNL, #Orban Antonescu , #Crin Antonescu