Orban: Politicienii care au cantat Internationala Socialista nu reprezinta dreapta

Vineri, 18 Aprilie 2008, ora 15:45
1785 citiri
Orban: Politicienii care au cantat Internationala Socialista nu reprezinta dreapta

Vicepresedintii PNL, Ludovic Orban si Crin Antonescu, au reluat, vineri, atacurile in serie impotriva PD-L, pe care il acuza ca incearca sa se erijeze intr-un fals exponent al dreptei, fiind de fapt, total dezinteresat de interesele cetatenilor, relateaza Newsin.

De la tribuna Congresului PNL de fuziune cu Actiunea Populara, vicepresedintele PNL si candidatul formatiunii la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a spus ca mesajul pe care Congresul trebuie sa-l transmita este unul clar pentru cetatenii din Romania.

"Dreapta democrata, dreapta europeana, dreapta civilizata, dreapta orientata spre dezvoltare si progres este Partidul National Liberal. Nu poate fi considerata dreapta din Romania, oamenii dintr-un partid care vand granit atunci cand sunt primari prin firmele lor, oameni care vand scaune de plastic catre stadioane (...), oameni care vand locuri de joaca atunci sunt primari.

Oameni care nu stiu decat sa calomnieze, decat sa inventeze, decat sa atace, sa injure, oameni care nu stiu decat sa creeze conflicte, politicieni care timp de 15 ani au cantat Internationala Socialista si astazi vor sa se erijeze in falsi exponenti ai dreptei", a declarat Orban de la tribuna, facand referire directa la prim-vicepresedintii acestui partid, Adriean Videanu si Theodor Stolojan.

Orban le-a spus liberalilor prezenti la Congres ca au cu ce sa se laude in campania electorala care urmeaza si a facut un bilant al guvernarii, lansand totodata un apel la unitate, in pofida disputelor interne.

"Oricate stangacii am comite pentru ca este normal, orice om e supus greselii, oricate dezbateri sau dispute ar fi in PNL, nimeni, dar nimeni din Romania nu poate sa conteste rezultatele guvernarii liberale si de multe ori noi uitam sa le aducem aminte romanilor poate din modestie, poate din cauza faptului ca nu avem canale privilegiate, poate din cauza faptului ca nu avem sufiecienta incredere in noi", a spus Orban de la tribuna.

El a mai adaugat ca PNL este partidul care a realizat cotitura in evolutia Romaniei, inclusiv obiectivul de integrare in UE. Ludovic Orban a mai sustinut ca datorita liberalilor mai putin de 5% din populatia Romaniei se afla astazi sub pragul de saracie, iar rata somajului a fost injumatatita.

In bilantul sau, vicepresedintele PNL a adaugat faptul ca liberalii au eliminat teama de a nu avea locuri de munca bine platite, iar, in patru ani, investitiile au fost duble fata de ceilalti 14 ani de la Revolutie pana la momentul la care PNL a preluat guvernarea. Orban a completat ca s-au creat peste 1 milion de locuri de munca bine platite, iar PNL a lasat in buzunarele romanilor sume impresionante prin cota unica.

Ludovic Orban a mai spus ca in Romania nu exista decat un partid democrat, iar acesta este PNL, care este dator sa coaguleze toate fortele politice si sociale care reprezinta dreapta in Romania. "Aveti incredere in fortele voastre, avem o carte de vizita cu care putem sa ne prezentam fara sa ne fie rusine sa ne uitam in ochii oamenilor", a spus Orban la finalul discursului sau, in care nu a mentionat nimic despre fuziunea cu Actiunea Populara.

Cel de-al doilea vicepresedinte PNL care a luat cuvantul, Crin Antonescu, a preferat sa se refere mai mult la evenimentul care avea loc in acel moment la Palatul Parlamentului. El a reamintit ca mare parte din cei care se afla acum la conducerea PNL au trecut prin mai multe fuziuni, in cea mai mare parte reusite. Acestea au intarit forta si identitatea PNL.

"Astazi suntem in fata unei fuziuni mai aparte. E o fuziune in care desi se petrece in prag de alegeri nu este in joc niciun castig electoral imediat, nu e in joc nici alcatuirea unor distributii electorale si oferirea unor oameni a posibilitatii politiceste in joc, ci este un joc politic de o anvergura si o bataie mult mai lunga", a spus Crin Antonescu.

Spre finalul discursului, Antonescu a atacat PD-L, spunand ca se vorbeste prea putin despre problemele cetatenilor, iar "unii, demagogii" mai vorbesc despre popor, dar nu despre cetatean.

Liderii PNL si AP, Calin Popescu Tariceanu si Emil Constantinescu, au semnat vineri protocolul de fuziune prin absorbtie a celor doua fomatiuni politice.

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Coaliția menține suspansul privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. PNL: ”O analiză de etapă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, 22 aprilie, că din punctul de vedere al liberalilor, medicul Cătălin Cîrstoiu are o foarte bună reputaţie ca manager şi medic...
#AP, #PNL, #Orban, #antonescu, #PDL, #fuziune , #Crin Antonescu