Guvernul isi va asuma raspunderea in ianuarie 2020 pentru desfiintarea SS si alegeri in doua tururi - surse

Luni, 02 Decembrie 2019, ora 22:30
6457 citiri
Guvernul isi va asuma raspunderea in ianuarie 2020 pentru desfiintarea SS si alegeri in doua tururi - surse

Guvernul Orban isi va asuma, la inceputul anului viitor, raspunderea pentru desfiintarea SIIJ si pentru legea privind alegerea primarilor in doua tururi, relateaza surse guvernamentale.

Guvernul asteapa pana atunci un aviz din partea CSM pentru desfiintarea sectiei speciale (SS), potrivit surselor Mediafax.

Premierul Ludovic Orban a declarat ca vor fi facute consultari cu Consiliul Superior al Magistraturii pe tema Sectiei de Investigare a Infractiunilor in Justitie, dupa ce vor avea loc alegerile in cadrul CSM.

Guvernul Orban isi va asuma saptamana aceasta raspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu si pentru prorogarea pensionarii anticipate a magistratilor.

Ministrul Justitiei va merge la CEDO pentru a prezenta situatia justitiei din Romania.

Mai mult, Ludovic Orban a declarat ca Guvernul ar putea emite o ordonanta de urgenta, in cazul in care Parlamentul va tergiversa adoptarea proiectului de lege privind abrogarea recursului compensatoriu sau daca modificarile vor fi atacate la Curtea Constitutionala.

Premierul a declarat ca justitia va fi blocata de modificarile aduse pana acum de PSD, astfel ca ordonanta de urgenta si-ar gasi astfel justificarea, ca ultima solutie.

Orban, despre abrogarea recursului compensatoriu: Daca se tergiverseaza in Parlament, vom emite OUG

Premierul Ludovic Orban a anuntat luni, la finalul sedintei Biroului Politic National al PNL, ca a cerut acordul privind angajarea raspunderii guvernului pe doua teme, una legata de justitie si a doua de economie, urmand ca momentul propice sa fie ales de guvern.

Seful Executivului, care este si liderul PNL, a precizat ca pe justitie este avuta in vedere prorogarea termenului de intrare in vigoare a pensionarii anticipate a magistratilor, fara de care s-ar ajunge la "disparitia din sistem a aproape 2.700 de magistrati, existand un risc major ca foarte multe procese sa se reia de la inceput, sa se limiteze actul de justitie".

De asemenea, "in cazul in care Parlamentul nu voteaza proiectul de lege initiat de PNL privind abrogarea recursului compensatoriu, vom include si abrogarea recursului compensatoriu (in pachetul de legi pe care se va angaja raspunderea guvernului, n.red.)", a mai spus premierul.

Premierul Orban a obtinut acordul conducerii PNL pentru angajarea raspunderii pe doua teme: Momentul va fi ales de Guvern

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...