Orban depune azi la Parlament programul de guvernare reactualizat si lista ministrilor

Luni, 10 Februarie 2020, ora 08:36
5693 citiri
Orban depune azi la Parlament programul de guvernare reactualizat si lista ministrilor

Premierul desemnat Ludovic Orban a anuntat ca luni, dupa reuniunea Biroului Politic al PNL, va inainta catre Birourile Permanente ale celor doua Camere lista ministrilor si programul de guvernare actualizat.

"Luni, dupa reuniunea Biroului Politic al partidului, la care voi prezenta programul de guvernare reactualizat si propunerea mea, ca si presedinte al partidului si premier desemnat, pentru lista ministrilor, vom inainta lista ministrilor si programul de guvernare catre Birourile Permanente ale celor doua Camere", a spus Orban, sambata, intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Parlamentului.

"Programul de guvernare trebuie modificat in primul rand pentru faptul ca foarte multe obiective pe care ni le-am asumat in programul cu care ne-am prezentat in urma cu trei luni in fata Parlamentului au fost indeplinite si aceste obiective, odata indeplinite, nu are rost sa le mai pastram in programul de guvernare.

De asemenea, pe masura analizei problematicii care exista in cele trei luni de exercitare a guvernarii, sigur ca am identificat obiective suplimentare pe care putem sa le realizam, este adevarat, fara a putea adopta, sa spun, acte normative cu valoare de lege. Vom include aceste obiective suplimentare in programul de guvernare, lucruri pe care le consideram extrem de necesare si de benefice pentru romani", a spus Orban.

El a subliniat ca in Legea bugetului de stat si in Legea bugetului asigurarilor sociale de stat sunt prevazute sumele necesare pentru cresterea pensiilor.

"Cresterea punctului de pensie este prevazuta in Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat. Vom creste pensiile, sigur ca trebuie sa urmarim cu mare atentie evolutia economiei, evolutia incasarilor la bugetul de stat si vom creste pensiile. Noi am prevazut sumele necesare pentru cresterea pensiilor. (...)

In conformitate cu legea responsabilitatii fiscal-bugetare, Ministerul Finantelor are obligatia de a prezenta un raport dupa sase luni privind evolutia economiei si, evident, evolutia bugetului si acest raport va fi baza tuturor deciziilor noastre", a mai spus Orban.

PNL nu voteaza investirea noului Guvern Orban, pentru a declansa alegeri anticipate

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...