Surse: Klaus Iohannis a discutat cu liderii PNL despre perspectiva unei posibile guvernari cu USR

Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 20:25
4674 citiri
Surse: Klaus Iohannis a discutat cu liderii PNL despre perspectiva unei posibile guvernari cu USR
Foto: Facebook.com

Presedintele Klaus Iohannis a avut marti o intalnire la Vila Lac 1 cu Ludovic Orban si mai multi lideri ai PNL, au spus surse liberale pentru News.ro. La discutii, seful statului le-a vorbit liberalilor despre perspectiva unei guvernari alaturi de USR, dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie, au adaugat sursele citate.

Presedintele Iohannis le-a mai spus liderilor PNL sa nu mai atace USR, in perspectiva unei posibile guvernari alaturi de partidul condus de Dan Barna, au mai precizat sursele mentionate.

De asemenea, seful statului s-a aratat multumit de felul in care Guvernul a gestionat pandemia de coronavirus si a adaugat ca rezultatele pozitive incep sa se vada. Klaus Iohannis le-a mai transmis liberalilor ca, in cazul in care numarul de infectari intra pe un trend ascendent, atunci nu vor mai fi necesare noi restrictii, au mai afirmat sursele liberale.

Informatiile despre discutiile de la intalnirea lui Klaus Iohannis cu liderii PNL au fost difuzate initial de G4Media.

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut marti de la ora 19.00, dupa intrevederea cu liberalii, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni. Acesta a lansat, la un an de la alegerea sa, un atac dur la adresa PSD, afirmand ca Romania a fost grav afectata de coruptia guvernelor PSD, ca nicio reforma nu a fost dusa pana la capat.

"Ne-am trezit in plina pandemie cu lipsuri majore in sistemul medical, cu o infrastructura deficitara si cu un sistem educational cu probleme critice", a afirmat presedintele.

El a subliniat ca "PNL este partidul care, la finalul anului trecut, a avut curajul sa-si asume o guvernare stiind ca preia un buget secatuit si o administratie in care PSD a plasat numerosi incompetenti".

"Pe 6 decembrie, indepartarea PSD de la butoanele puterii poate sa fie, in sfarsit, definitiva. Este timpul ca, uniti, cetatenii acestei natiuni si fortele politice reformatoare, impreuna cu mine, sa intram intr-o noua etapa de dezvoltare a tarii noastre. Este timpul sa construim Romania Normala", a mai spus seful statului.

CTP ridiculizează ambiția lui Iohannis: ”Încă un mestecător de talaș din România?”
CTP ridiculizează ambiția lui Iohannis: ”Încă un mestecător de talaș din România?”
Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat marți, 12 martie, la Palatul Cotroceni, că intră în cursa pentru șefia Alianței Nord-Atlantice (NATO). ”Îmi asum această...
Ce șanse are Klaus Iohannis să devină primul șef al NATO din Europa de Est. „Funcțiile înalte din Uniunea Europeană rămân pe masă”
Ce șanse are Klaus Iohannis să devină primul șef al NATO din Europa de Est. „Funcțiile înalte din Uniunea Europeană rămân pe masă”
Președintele Klaus Iohannis și-a anunțat oficial marți, 12 martie, candidatura pentru postul de secretar general al NATO, cea mai înaltă funcție din interiorul Organizației Nord-Atlantice,...
#Klaus Iohannis, #Ludovic Orban, #lideri PNL, #guvernare PNL USR, #guvern, #Presedintele Romaniei , #Klaus Iohannis