Ludovic Orban solicită alegerea unui preşedinte al Camerei Deputaţilor. "Se perpetuează de luni bune o stare de anormalitate”

Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 11:31
2035 citiri
Ludovic Orban solicită alegerea unui preşedinte al Camerei Deputaţilor. "Se perpetuează de luni bune o stare de anormalitate”
Ludovic Orban solicită alegerea unui preşedinte al Camerei Deputaţilor FOTO Facebook / Ludovic Orban

Deputatul independent Ludovic Orban a solicitat, miercuri, alegerea unui preşedinte al Camerei Deputaţilor, forul legislativ fiind, în opinia sa, într-o situaţie "anormală" încă de la începutul sesiunii parlamentare.

"Se perpetuează de luni bune o stare de anormalitate în Parlamentul României, în Camera Deputaţilor. Sigur, nu e pentru prima oară la nivelul Parlamentului. La Senat, doamna Gorghiu i-a ţinut scaunul cald domnului Ciucă, ca să aibă unde să aterizeze după ce zboară din fotoliul de premier. Dar la Camera Deputaţilor suntem de la începutul sesiunii fără preşedinte ales", a declarat Orban, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor.

El a susţinut că nu ştie ce motive stau la baza acestei "încălcări a regulamentului şi a funcţionării normale a uneia dintre instituţiile fundamentale ale României".

"Poate conducerea PSD nu vă consideră pe niciunul dintre deputaţii PSD capabil să giraţi funcţia de preşedinte al Camerei, poate că Ciolacu nu vrea să păţească ce a păţit Viorica Dăncilă din partea celui care a fost preşedintele Camerei Deputaţilor, respectiv domnul Ciolacu. Sau poate domnul Ciolacu nu este sigur că va rămâne prea mult timp în funcţia de prim-ministru şi atunci îl pune pe domnul Simonis să-i ţină locul cald. Poate că PSD nu are încredere că PNL votează un candidat la preşedinţia Camerei din partea PSD. Pe mine personal nu mă interesează ce stă la baza acestei situaţii anormale", a susţinut Ludovic Orban.

El a cerut respectarea regulamentului prin numirea unui preşedinte ales al Camerei Deputaţilor.

"Ceea ce vă solicit este să respectăm regulamentul. (...) Vă solicit introducerea pe ordinea de zi a alegerii preşedintelui Camerei Deputaţilor, o propunere perfectă şi regulamentară, pentru că, sincer, am aşa impresia că a ajuns Camera Deputaţilor - un fel de sat fără câini. Fiecare face ce vrea, nici nu ştiu dacă să vin la microfon doar cu apărătoare de dinţi, pentru că unii se ocupă de spart dinţi. E un circ permanent în Camera Deputaţilor şi consider că nu poţi lăsa instituţia statului într-un asemenea hal de disfuncţionalitate şi de anormalitate", a transmis Orban.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu: Vom câștiga toate alegerile, ”vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu”
Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu: Vom câștiga toate alegerile, ”vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu”
Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, vineri la Târgu-Mureş, că partidul e într-o situaţie similară cu cea din anul 2000, atunci când a câştigat toate alegerile. Ministrul...
Parlamentul Republicii Moldova, evacuat după declanșarea alarmei anti-incendiu
Parlamentul Republicii Moldova, evacuat după declanșarea alarmei anti-incendiu
Deputaţii şi angajaţii Parlamentului Republicii Moldova au fost evacuaţi din clădire miercuri, după ce s-a declanşat alarma anti-incendiu, transmite Radio Chişinău, care o citează pe...
#Ludovic Orban, #Camera Deputatilor, #presedinte, #Parlament, #alegeri , #Stiri Ludovic Orban