Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 17:33
3698 citiri
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban FOTO Guvernul Romaniei

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de delegaţi din întreaga ţară.

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, apoi, că adevăraţii liberali sunt în acest partid şi a susţinut că România nu poate fi lăsată "pe mâna lui Ciolacu, Ciucă, Firea, Iohannis, pe mâna unor oameni care n-au pic de inimă şi pic de respect faţă de cetăţenii români".

Orban a susţinut că cei care au venit alături de Forţa Dreptei au fost ameninţaţi, şantajaţi, daţi afară, menţionând că "întreprinzătorii s-au trezit cu controalele de la toate instituţiile statului", iar reprezentanţii profesiilor liberale au fost puşi unor presiuni "absolut incredibile".

"Aici vreau să transmitem un mesaj foarte limpede şi foarte clar: nu asta este democraţia pe care ne-am dorit-o, în care un angajat al unei instituţii publice, care are altă opţiune decât şeful instituţiei publice, să fie dat afară pentru delict de opinie, pentru care altă opţiune, în care un întreprinzător, dacă este de partea unei formaţiuni politice care se luptă cu puterea, să fie tratat ca un duşman efectiv şi să fie folosite toate instituţiile statului pentru a-i distruge afacerea sau pentru a-l determina să facă paşi înapoi. Este inadmisibil ce se întâmplă astăzi în România în care oameni au fost ameninţaţi inclusiv pentru că au semnat pentru lista de susţinători a unor candidaţi la primărie din partea Forţei Dreptei, PMP sau USR", a mai spus Orban.

În cadrul reuniunii de la Palatul Parlamentului a fost ales preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, obţinând 1.203 voturi favorabile. De asemenea, au fost aleşi ca vicepreşedinţi, în acord cu modificările aduse Statutului partidului: Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitraşcu, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, George Ionescu, Antoaneta Ioniţă, Alexandru Kocsis, Adrian Miuţescu, Vasile Nagy, Adrian Oros, Gabriel Plăiaşu, Petrişor Potec, Ionel Puşcaş, Daniel Rusu, Constantin Şovăială, Ion Ştefan şi Antonel Tănase.

Totodată, în cadrul Congresului au fost stabiliţi membrii Comisiei Centrale de Arbitraj: Aurel Zamfir, Cătălin Moraru, Emanuel Marian Doagă, Florin Butnaru, Ilie Sandu, Liliana Staicu, Mihai Leahu, Mihai Moldoveanu, Mihăiţă Lepădatu, Natalia Viorica Toma şi Vlad Măntoiu. În acelaşi timp, delegaţii au decis membrii Comisiei Centrale de Cenzori: Raluca Olimpia Căpitănescu, Nicolae Sorin Mihăilescu, Stanoievici Miodrag, Andrei Gabriel Stelu şi Mihaela Maria Stoica.

La reuniunea Forţa Dreptei au fost prezenţi, ca invitaţi, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, vicepreşedintele USR, Dan Barna, şi preşedintele PMP, Eugen Tomac, care au prezentat mesaje adresate delegaţilor Congresului.

Quarterly Report - Editia 4

Armata Iranului susține că ”nu sunt elemente suspecte, nu există urme de proiectile sau avarii similare la epava elicopterului” în care era președintele Raisi
Armata Iranului susține că ”nu sunt elemente suspecte, nu există urme de proiectile sau avarii similare la epava elicopterului” în care era președintele Raisi
Statul Major al forţelor armate iraniene a declarat că elicopterul la bordul căruia şi-a pierdut viaţa preşedintele Ebrahim Raisi a respectat planul de zbor şi nu au fost găsite urme de...
Trump spune că, doar dacă va fi votat președinte, Putin îl va elibera pe jurnalistul american reținut în Rusia
Trump spune că, doar dacă va fi votat președinte, Putin îl va elibera pe jurnalistul american reținut în Rusia
Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a declarat joi că se va folosi de relaţia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a obţine eliberarea reporterului Evan...
#Ludovic Orban, #presedinte, #forta dreptei, #congres , #Forta Dreptei