Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 23:00
4257 citiri
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Fostul lider PNL crede că Nicolae Ciucă își va pierde autoritatea în partid după ce nu va mai fi premier FOTO Facebook / Ludovic Orban

Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a premierului Nicolae Ciucă.

În opinia lui Orban, PNL e într-un declin care se va accentua după ce PSD va prelua funcția de premier, iar Nicolae Ciucă nu are șanse să câștige alegerile prezidențiale.

”După rocadă, premierul Ciucă va avea mari probleme și va mai rămâne președinte al PNL doar dacă-l va sprijini Iohannis. Ciucă n-are nicio legătură cu liberalismul, cu PNL. Nu înțelege politică, nu înțelege economie, nu înțelege administrație. E un premier care nu-l reprezintă decât pe Iohannis, nu reprezintă electoratul PNL”, a afirmat Orban marți seară, la B1 TV.

Fostul lider al PNL a mai susținut că Ciucă își va pierde autoritatea în partid după ce nu va mai fi prim-ministru.

”Eu nu mi-l imaginez pe Ciucă în postura de candidat la președinție. Ciucă încă e acceptat ca președinte (al PNL) că are funcția de premier și are pâinea și cuțitul în materie de funcții, de alocări de resurse către clientela de partid. Când nu va mai fi premier, nu va mai avea această putere și nu va mai avea aboslut niciun fel de autoritate”, a spus Orban, adăugând că ”Ciucă nu are o carieră politică”.

Ciucă are mari probleme inclusiv în comunicarea cu cetățenii. Dacă-l lași fără hârtie sau promper, nu mai cunoaște bine decât o singură literă a alfabetului”, a mai spus liderul partidului Forța Dreptei.

Orban: PNL, într-un declin grav

Fostul premier a subliniat că PNL ”a intrat într-un declin” alături de PSD, care nu poate fi acoperit de tot felul de sondaje comendate.

”PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu și e în postura de tovarăș de drum, dar în poziție secundară, care nu mai are capaicitatea de a impune vreo politică liberală. După preluarea de către PSD a poziției de premier, PNL nu va mai exista în actuala guvernare și asta va duce la prăbușirea PNL, că nu mai reprezintă pe nimeni decât pe sine și cei care dețin funcții sau sinecuri în structuri guvernamentale la nivel național și central”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ciucă, după ce Marcel Ciolacu a încercat să îi forțeze mâna privind alegerile prezidențiale: ”Nu ne așteptăm să fie un fel de tango”
Ciucă, după ce Marcel Ciolacu a încercat să îi forțeze mâna privind alegerile prezidențiale: ”Nu ne așteptăm să fie un fel de tango”
Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat miercuri, 12 iunie, că partidul său va avea cel mai probabil candidat propriu la prezidențiale. Întrebat dacă poate merge în tandem cu liderul...
Iohannis, mulțumit de organizarea alegerilor și rezultatul coaliției PSD-PNL: ”Am primit un răspuns chiar de la alegători”
Iohannis, mulțumit de organizarea alegerilor și rezultatul coaliției PSD-PNL: ”Am primit un răspuns chiar de la alegători”
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marți, 11 iunie, că alegerile s-au desfăşurat foarte bine, chiar dacă au fost câteva incidente. Şeful statului a mai spus că a fost multă...
#Ludovic Orban, #forta dreptei, #coalitie psd pnl, #Nicolae ciuca premier, #candidat prezidentiale PNL , #stiri Ludovic Orban
  1. Liberalul care îl ironizează pe Ciolacu și îl compară cu Liviu Dragnea. ”Oare a învățat limba engleză?”
  2. Pe cine invită PNL să susțină candidatura partidului la prezidențiale. „Cei care vor să vină alături de noi sunt bineveniți”
  3. Clotilde Armand anunță că a făcut plângere penală împotriva membrilor Biroului Electoral de Sector. Îi acuză de abuz în serviciu
  4. Ciolacu nu vrea prezidențialele în decembrie. "Dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria"
  5. Liberalii s-au decis după 6 ore de ședință. Vor avea candidat propriu la prezidențiale. Ciucă: Decizie luată în unanimitate
  6. Lider USR, despre alegerile de la Sectorul 2: „Ar trebui reluat scrutinul, lucrurile sunt neclare”
  7. Cum explică un sociolog succesul lui Nicu Ștefănuță la europarlamentare. „O identitate clară, pe care tinerii o înțeleg, o parte a campaniei a fost pe TikTok”
  8. Cad capete în filialele AUR din țară, după alegerile din 9 iunie. George Simion: „Vom schimba anumite conduceri județene”
  9. Marcel Ciolacu nu exclude ca PSD să-l susțină pe Mircea Geoană la prezidențiale. "A fost preşedintele partidului, nu e din afara"
  10. Ciolacu nu crede că Toni Greblă trebuie demis de la AEP, după haosul de la vot. „Înțeleg, e greu să pierzi, dar trebuie să existe și demnitate”